- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Aegon: Investitie de 37,8 milioane euro pe piata locala

31 Mar, 14:31 • adrian.mihaltianu
Investitia companiei olandeze de servicii financiare Aegon pe piata locala de asigurari de viata si pensii obligatorii se ridica la 37,8 milioane de euro, au anuntat marti reprezentantii companiei.
Aegon: Investitie de 37,8 milioane euro pe piata locala

Din suma totala, 9,9 milioane de euro reprezinta capitalul Aegon Asigurari de Viata, 16,8 capitalul social al companiei BT Aegon Pensii,11 milioane de euro urmand sa fie platite de compania olandeza pentru pachetuld e 50% detinut de Banca Transilvania in cadrul companiei de pensii BT Aegon.

In prezent, este in curs de aprobare la Registrul Comertului o majorare de capital de 4,3 milioane de euro pentru Aegon Asigurari de Viata, a declarat Silvia Sirb, CEO Aegon Asigurari de Viata, capitalul companiei inainte de majorare fiind de 5,6 milioane de euro.

Aegon Asigurari de Viata a fost lansata oficial marti in Romania, si are ca obiectiv sa devina unul din primii jucatori de pe piata locala in urmatorii 4-5 ani. Compania va oferi produse traditionale de asigurari, produse cu componenta de economisire si produse de tip unit linked.

Gabor Kepecs, directorul general al Aegon pentru Europa Centrala si de Est, considera ca Romania „are un potential de crestere foarte mare pe segmentul asigurarilor de viata”, si reprezinta „o piata esentiala” pentru afacerea grupului in aceasta regiune.

Acesta a declarat ca grupul este dispus sa investeasca si mai mult in Romania, dar decizia va fi luata in functie de intreg contextul economic si de dezvoltarea pietei.