- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Afacerile Gral Medical au urcat cu peste 20% in primele 6 luni

05 Jul, 16:15 • adrian.mihaltianu
Operatorul de servicii medicale private Gral Medical a inregistrat in primele 6 luni din 2012 o cifra de afaceri de 35.5 milioane de lei (8 milioane euro), in crestere cu 22% fata de perioada similara a anului precedent.
Afacerile Gral Medical au urcat cu peste 20% in primele 6 luni

Potrivit companiei,  in anul 2012 se preconizeaza o stagnare a pietei de servicii medicale.

Cresterea cifrei de afaceri a fost sustinuta in cea mai mare parte de segmentul retail, ajungand in prezent ca centrele noi infiintate sa genereze peste 30% din total venituri. Segmentul medical cu cea mai mare crestere si volum de pacienti este oncologia, care a reusit sa genereze venituri cu peste 60% fata de primul semestru din 2011.

Compania si-a alocat pentru anul 2012 un buget de investitii de aproape 3 milioane de euro necesari pentru achizitia de aparatura medicala oncologica si pentru deschiderea unui laborator specializat ce va oferi termene mai mici pentru eliberarea rezultatelor.

Cele mai importante 2 firme ale grupului Gral Medical sunt: Gral Medical SRL si Medical Center Gral unde activeaza peste 24 de clinici si laboratoare, iar echipa medicala depaseste in prezent 1.200 de persoane.