- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Afacerile LeasePlan au crescut cu 36% in primul semestru

17 Jul, 14:29 • adrian.mihaltianu
Compania de leasing operational LeasePlan Romania a inregistrat in prima jumatate a anului o cifra de afaceri de 19 milioane de euro, in crestere cu 36% fata de perioada similara a anului 2011 si a investit 27 milioane de euro in achizitia de autovehicule.
Afacerile LeasePlan au crescut cu 36% in primul semestru

„Din estimarile noastre, in primele 6 luni ale anului, am asistat la o crestere a pietei de leasing operational de aproximativ 20%, raportat la perioada similara a anului trecut.”, a declarat Bogdan Apahidean, director general al LeasePlan Romania.

„Pentru LeasePlan, in prima jumatate a anului, cresterea cifrei de afaceri a fost mai mare decat cea a flotei deoarece s-au inregistrat veniturile din vanzarea autovehiculelor returnate. Mai ales in trimestrul al 2-lea, livrarile de masini noi au fostcontrabalansate de incetarile de contracte, ceea ce a dus la o crestere neta mai mica fata de anii trecuti, dar in conformitate cu planul”, a aratat Apahidean.

„Ne asteptam, incontinuare, la atingerea unei flote de 7.400 de autovehicule, pana la finalul anului 2012”, a adaugat acesta.

In prima jumatate a anului, numarul total de autovehicule a crescutcu peste 30%, raportat la perioada similara a anului trecut. Astfel, flota auto administrata de LeasePlan la nivel national este formata din 6.900 autovehicule din care circa 92%  este administrate in sistem full operational leasing.In acelasi timp, flota auto a companiei este alcatuita, inproportie de 25%, din autovehicule comerciale (de maxim 3,5 tone), restul de 75% fiind reprezentat de autoturisme.

Anul acesta, LeasePlan a semnat o serie de contracte cu companii mari din piata, precum E.ON Moldova Distributie si Praktiker Romania.

LeasePlan Romania detinea cum un portofoliu de peste 170 de companii din domenii precum: industria energetica, servicii financiare, FMCG, IT&C, industria farmaceutica, etc. Printre clienti se numara OMV Petrom, CEZ Romania, Ursus Breweries, Bancpost, Coca-Cola HBC Romania, Silcotub, IBM Romania.

LeasePlan este o companie financiara olandeza, infiintata cu peste 45 de ani in urma. Actionariatul LeasePlan este constituit din Grupul Volkswagen (50%) si FleetInvestments B.V. (50 %), o companie de investitii detinuta de omul de afaceri german Friedrich von Metzler.