- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Afacerile MedLife au crescut cu 95% in T1, la 4,81 mil. euro

21 Apr, 13:01 • adrian.mihaltianu
MedLife a inregistrat in primele trei luni ale anului o cifra de afaceri de 7,2 mil. $ (4,81 mil. euro), in crestere cu 95% comparativ cu aceeasi perioada a anului 2007, cand cifra de afaceri a fost de 3,7 mil. $ (2,42 mil. euro).
Afacerile MedLife au crescut cu 95% in T1, la 4,81 mil. euro

„Gradul de ocupare ridicat al Life Memorial Hospital, dezvoltarea specializarilor medicale ale Hyperclinicii Grivitei, cresterea numarului de abonati si inaugurarea Hyperclinicii Unirii din Bucuresti sunt doar cateva dintre motivele ce au stat la baza cresterii financiare MedLife din aceasta perioada”, a declarat Mihail Marcu, presedintele MedLife.

In primele 3 luni din 2008, MedLife a realizat investitii in valoare de aproximativ 2,5 milioane dolari (1,67 mil. euro), ce au fost directionate spre deschiderea Hyperclinicii MedLife Unirii, achizitia de echipamente medicale de ultima generatie pentru dotarea unor specializari medicale din cadrul Hyperclinicii Grivita si lucrarile de amenajare si constructie a laboratorului MedLab din Cluj-Napoca.

La sfarsitul lunii martie, MedLife a inregistrat un numar total de 150.000 de abonati din 1.800 de companii, in crestere cu 10% fata de numarul de abonati la finalul anului 2007. Printre companiile noi care au ales MedLife se numara Cris-Tim, Nokia, Grupul Farmexim, Ringier Romania si Rompetrol.

Pe segmentul clientilor platitori per serviciu, MedLife a inregistrat in primele 3 luni o crestere de 40% fata de aceeasi perioada a anului 2007, iar cele mai solicitate specializari medicale au fost pediatrie, oftalmologie, ORL, ecografie, endocrinologie, radiologie, medicina materno-fetala si ginecologie.

In perioada ianuarie-martie 2008, in cadrul laboratoarelor de analize MedLab au fost efectuate aproximativ 600.000 de analize pentru un numar de 75.000 de pacienti, in crestere cu 20% fata de numarul celor realizate in aceeasi perioada a anului trecut. Centrul de Medicina Materno-Fetala MedLife a atras 6.000 de pacienti, dintre care peste 40 de cupluri au apelat la tehnicile de reproducere asistata.

In primul trimestru al acestui an, spitalul Life Memorial a avut un grad de ocupare de 65%, cele mai solicitate specialitati fiind in continuare sectiile pediatrie si obstetrica-ginecologie. De la deschiderea sa in 2007, in cadrul maternitatii din Life Memorial Hospital au fost nascuti peste 400 de copii.

In prima luna de la inaugurare, Hyperclinica Unirii a avut peste 10.000 de pacienti.

In primele 3 luni din 2008, AsiLife, divizia de asigurari de sanatate a MedLife, a inregistrat o crestere de 70% a numarului de polite incheiate din categoria AsiLife Silver si Gold, fata de intreg anul trecut.

AsiLife estimeaza ca in acest an va incheia in total 2.500 de polite, dintre care 85% vor fi AsiLife Gold, iar 15% AsiLife Silver.

MedLife este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata serviciilor medicale private din Romania si are o cota de piata de 32% in Bucuresti pe unul dintre cele mai importante segmente de piata, cel al serviciilor oferite clientilor corporati.

MedLife are 635 de angajati din care peste 400 sunt medici si personal medical.