- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Aflat in insolventa, producatorul de mezeluri Matache Macelaru si-a gasit un proprietar exotic: o firma din Panama

15 Jul, 19:08 • traian.badulescu
Firma panameza Avileira a cumparat 86% din compania locala Principal Company, producatorul mezelurilor Matache Macelaru, de la societatea Signus Establishment, care si-a vandut astfel intreaga participatie, potrivit unui anunt al companiei.
Aflat in insolventa, producatorul de mezeluri Matache Macelaru si-a gasit un proprietar exotic: o firma din Panama

In primavara acestui an, Principal Company a intrat in procedura de insolventa, ca urmare a neplatii unor datorii catre mai multi creditori.

Pe langa panamezii de la Avileira, Principal Company mai are ca actionari minoritari oamenii de afaceri George Ivanescu, Gheorghe Zlotea, Marcel Mermeze, Catalin Bucura, Ion Serban Dobronauteanu si Corneliu Emanuel Dobronateanu.

Compania a raportat anul trecut pierderi de 163 mil. lei (38 mil. euro), dupa profitul de 487.000 lei (132.000 euro) din 2008, potrivit unor date de la Registrul Comertului.

De asemenea, cifra de afaceri a producatorului de mezeluri s-a comprimat anul trecut cu 20%, pana la 74,5 mil. lei (17 mil. euro).

Totodata, compania si-a redus si numarul de angajati, de la 490 in 2008 la 385 la finele anului trecut.

Contactati de catre DailyBusiness.ro, reprezentantii producatorului de mezeluri nu au facut niciun comentariu pana la momentul publicarii articolului.