- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Agricover Credit IFN si-a propus sa acorde credite agricole de 30 mil. euro in 2009

27 Mar, 14:48 • adrian.mihaltianu
Grupul Agricover si-a lansat joi o componenta financiara - Agricover Credit IFN, ce ofera produse si servicii financiare intreprinzatorilor din agricultura, asteptandu-se ca in 2009 sa ofere finantari in valoare de 30 milioane de euro.
Agricover Credit IFN si-a propus sa acorde credite agricole de 30 mil. euro in 2009

„Pentru anul 2009, consider ca vom avea finantari de aproximativ 30 milioane de euro, iar in a doua jumatate a anului vom trece pe un rezultat pozitiv”, a declarat Liviu Dobre, directorul general al companiei.

Acesta a mentionat ca, pentru anul viitor, si-a propus ca 60% dintre finantarile acordate sa fie pentru capitalul de lucru al fermierilor, iar restul de 40% pentru clientii care au accesat fonduri europene.

„Pentru inceput, Agricover Credit va oferi trei tipuri principale de credite, diferentiate prin prisma parteneriatului fermierilor cu grupul Agricover si prin cea a destinatiei lor”, a mai spus Liviu Dobre.

Creditul „Partener AMI” este dedicat fermierilor care beneficiaza de pachetele tehnologice si serviciile integrate oferite de grupul Agricover prin programul AMI (AgriManagement Integrat), sprijinind fermierii in finantarea infiintarii culturilor agricole.

Creditul „AgriPlus” poate fi utilizat de orice fermier din Romania, fiind finantate toate tipurile de culturi, inclusive activitatile de legumicultura, pomicultura si viticultura. „Ferma Plus” este un credit care poate fi utilizat de orice fermier care doreste sa isi dezvolte ferma sau exploatatia agricola prin achizitia de echipamente si utilaje.

Agicover Credit IFN are in vedere fermierii cu peste 200-300 de hectare, iar creditele acordate nu vor fi mai mici de 7.000 euro. Banii acordati vor proveni din majorarea capitalului si din finantari bancare, in prezent grupul colaborand cu BRD SocGen, Alpha Bank, Banca Transilvania si UniCredit.

Compania a obtinut acreditarea Bancii Nationale a Romaniei in luna martie 2008, urmand ca din luna iunie sa inceapa si activitatea de creditare. Capitalul social al companiei a fost de 200.000 euro la infiintare, acesta urmand sa fie majorat la 10 milioane euro pana in iunie.

Actionarii Agricover Credit IFN sunt doua companii membre ale grupului Agricover, Agricover SA si Suntory Agrochemical SRL, fiecare detinand cate 50% din capitalul social al firmei nou infiintate.

Grupul Agricover a inregistrat in anul 2007 o cifra de afaceri de 236 milioane lei (70,87 mil. euro) si un profit brut de 35 milioane lei (10,51 mil. euro), conform lui Robert Arsene, directorul general al grupului.

„Pentru acest an, estimam o crestere a afacerilor pana la 360 milioane lei (circa 102 mil. euro) si o scadere a profitului de pana la 20 milioane lei (5,7 mil. euro) datorita investitiilor”, a adaugat Arsene.

Infiintat in anul 2000, grupul Agricover este structurat pe 6 divizii si companii: Agricover Distributie, Agricover Cereale, Agricover Seminte, Agricover Silozuri, Agricover Logistica si Agricover Credit.

Cu aproximativ 800 de angajati, Agricover isi desfasoara activitatea de preluare a cerealelor in 32 puncte de lucru, baze de receptie si silozuri, situate in 9 judete. Compania dispune de o capacitate totala de depozitare de circa 700.000 tone, ocupand locul al doilea in privinta capacitatii de insilozare a cerealelor in Romania.