- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Amazon își majoreză capitalul social în România cu 200 de milioane de lei

13 Oct, 10:12 • Cornel Ghimeșan
Firma cu sediul la Iași, Amazon Development Center România, și-a majorat capitalul social cu 200 de milioane de lei. În acest fel firma a ajuns la un capital de 279,96 de lei.
Amazon își majoreză capitalul social în România cu 200 de milioane de lei

Amazon Development Center România are sediul în orașul Iași și este una dintre cele patru firme locale ale gigantului american Amazon. Firma și-a majorat capitalul social cu 200 de milioane de lei,  la 279,96 de milioane. Ultima majorare de acest fel a avut loc în vara anului 2021 când se înregistrau 77,33 milioane de lei, la 79,96 milioane de lei, prin aport în numerar al asociaților.

Citește și: MedLife și-a propus să închidă anul cu afaceri de 400 de milioane de euro. Care este obiectivul strategic al operatorului privat de servicii medicale

Amazon își majoreză capitalul social în România cu 200 de milioane de lei
Amazon își majoreză capitalul social în România cu 200 de milioane de lei

Firma este controlată de Amazon.com Sales (SUA) – 99% și Amazon Int’l (SUA) – 1%.

La începutul acestui an, gigantul american a capitalizat Amazon MSL România.Gigantul american mai deține pe piața locală Amazon Data Services Romania, Amazon Web Services EMEA SARL Luxemburg Sucursala București, companie înființată în partea a doua a anului 2020, precum și Amazon MLS. Afacerile Amazon în România au atins 650 milioane de lei în 2021, din care Amazon Development Center România a contribuit cu 555,3 milioane de lei.

Amazon MSL România, cu sediul în București, una din cele patru firme locale ale gigantului american Amazon, cu activități de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client), și-a majorat capitalul social cu 18,99 milioane de lei, la 20,46 milioane de lei, prin aport în numerar al asociaților.

Pe plan global a înregistrat în 2020 vânzări de 386 miliarde de dolari. Lansat în iulie 1995, Amazon este cel mai puternic retailer online și unul dintre cei mai mari investitori în cercetare și dezvoltare la nivel mondial.

Citește și: Care sunt șansele unui meseriaș în construcții, care vrea să se întoarcă în țară din Spania, să câștige un salariu „ca afară”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult