Investitia actuala se alatura celor peste 67 milioane dolari, sume pe care compania Smithfield Prod le-a alocat in ultimii 5 ani exclusiv pentru modernizarea capacitatilor de productie ale fostului Comtim.
Noua zona de refrigerare acopera o suprafata de 755 mp. Timp de aproape 4 luni, 7 companii contractoare au fost angrenate in acest proiect.
Refrigerarea rapida este o metoda de refrigerare a alimentelor, a carnii de porc in cazul de fata, la o temperatura scazuta, sigura din punct de vedere al stoparii inmultirii bacteriilor.
Prin aceasta investitie, prin tranzitarea carcaselor in tunele cu temperaturi cuprinse intre -18 si ? 24 grade celsius, pentru un interval de 90 minute, carnea de porc ajunge la parametrii optimi pentru a putea fi pastrata in siguranta si a fi consumata ulterior.
„Retehnologizarea zonei de refrigerare, pe langa avantaje legate de siguranta alimentara si de eficientizarea si modernizarea capacitatii de productie a companiei, prezinta avantajul reducerii pierderilor de frig si implicit reducerea consumul de energie electrica”, a declarat Morten Jensen(foto), director general Smithfield Prod.
Smithfield Prod este cel mai mare abator din Romania cu o capacitate de 600 de capete pe ora, fiind situat pe locatia fostului Comtim, in judetul Timis.