- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Antonescu a promulgat legea de modificare a Legii referendumului

17 Jul, 10:15 • adrian.mihaltianu
Presedintele interimar, Crin Antonescu (foto), a promulgat, marti, legea de modificare a Legii referendumului, a anuntat Administratia prezidentiala.
Antonescu a promulgat legea de modificare a Legii referendumului

„Presedintele interimar al Romaniei, Crin Antonescu, a semnat marti, 17 iulie 2012, Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art.10 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului”, se arata in comunicat.

Crin Antonescu a anuntat luni ca a decis sa promulge legea de modificare a Legii referendumului, asa cum au decis Parlamentul si Curtea Constitutionala.

Curtea Constitutionala (CC) a Romaniei a decis, saptamana trecuta, ca legea de modificare a referendumului este constitutionala, daca se asigura [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/cc-a-decis-ca-referendumul-este-valabil-cu-9-mil-de-voturi-78420/]participarea a cel putin jumatate plus unu[/url] din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente.

Referendumul se va organiza pe 29 iulie.

Ministrul Administratiei si Internelor, Ioan Rus, a furnizat vineri o cifra a cetatenilor cu drept de vot ai Romaniei. Acesta a precizat ca nu se stie cati dintre cetatenii cu drept de vot se afla in tara si cati sunt plecati in strainatate.

„In Romania, in acest moment sunt [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-companii/cati-cetateni-cu-drept-de-vot-are-romania-78569/]18.308.612 cetateni cu drept de vot[/url]. Nu stim cati dintre ei se afla in Romania si cati sunt in strainatate” , a spus Ioan Rus.