- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Basescu: Nu iau in calcul pierderea referendumului

16 Jul, 00:01 • adrian.mihaltianu
Presedintele suspendat, Traian Basescu (foto), a declarat duminica, intr-o emisiune tv, ca deprecierea relatiilor politice nu poate fi pusa pe seama puterii si ca premierul Victor Ponta si presedintele interimar Crin Antonescu au fost respinsi ca parteneri de Europa, iar o ramanere a lor in functie dupa referendum ar insemna o Romanie izolata.
Basescu: Nu iau in calcul pierderea referendumului

„Stiu ca mare parte din romani sunt suparati pe mine. In acelasi timp este imposibil ca romanii sa nu fi vazut ce se intampla si sa nu realizeze ce se intampla. Chiar daca romanii sunt suparati pe mine, isi dau seama acum ca ei pot corecta pentru Europa. Nu iau in calcul pierderea referendumului”, a declarat Basescu la Realitatea Tv.

El a mai spus ca Europa i-a rejectat ca parteneri pe Ponta si Antonescu, iar o ramanere a lor in functie dupa referendum ar insemna o Romanie izolata. „Trebuie gasita solutia resetarii situatiei institutiilor statului. In 10 zile au facut tandari reputatia Romaniei, fara presedintele care ii incurca”.

„Daca votul va fi impotriva mea voi actiona conform legii. Categoric ca voi tine cont si de opinia publica”, a mentionat presedintele suspendat, citat de [url= http://www.mediafax.ro/politic/basescu-nu-iau-in-calcul-pierderea-referendumului-in-10-zile-au-facut-tandari-reputatia-romaniei-europa-i-a-rejectat-ca-parteneri-pe-ponta-si-antonescu-9866439]Mediafax[/url].

Votul la referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, care va avea loc pe 29 iulie, va putea fi exercitat oriunde in tara, fara sa mai existe obligativitatea ca votul sa fie exprimat doar intr-o anumita circumscriptie electorala.

Parlamentul a decis, pe 6 iulie, suspendarea presedintelui Traian Basescu (foto). Acesta va reveni in functie daca va fi validat de electorat, in urma referendumului.