- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

BERD a iesit din actionariatul BRD, pentru 107 mil. euro

23 Feb, 17:20 • Redactia DailyBusiness
Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si-a vandut intreaga participatie de la BRD - Groupe Societe Generale, a doua banca din Romania dupa nivelul total al activelor, a anuntat miercuri institutia financiara europeana.
BERD a iesit din actionariatul BRD, pentru 107 mil. euro

Pachetul BERD, reprezentand circa 5% din actiunile BRD, s-a vandut miercuri la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) cu aproape 455 mil. lei (107 mil. euro).

Cele 34,8 mil. actiuni au fost vandute prin intermediul a 8 tranzactii, fapt ce poate sugera ca exista mai multi cumparatori.

Tranzactiile au fost intermediate de KBC Securities N.V si KBC Securities Romania.

BERD a intrat in actionariatul BRD in noiembrie 1999, prin achizitia unei participatii de circa 5% din actiunile bancii locale.

Aceasta achizitie a avut loc pentru a consolida privatizarea bancii, dupa ce in martie 1999 grupul francez Societe Generale cumparase pachetul majoritar de actiuni, de 51%.

Ulterior, pe 15 ianuarie 2001, banca a fost listata la Bursa de Valori Bucuresti.

„Exit-ul nostru din BRD – Groupe Societe Generale are loc pe fondul cresterii atractivitatii Romaniei pentru investitorii institutionali”, a spus Nick Tesseyman, managing director in cadrul BERD.