Bosch la Cluj? „Nici macar nu le-am pronuntat numele”

27 Jan, 14:11 • cristian.lacraru
Viorel Gavrea, directorul platformei industriale Tetarom din Cluj, neaga ca ar fi facut declaratiile privind o eventuala investitie in zona a grupului Bosch. La randul lor, reprezentantii concernului german spun ca investitia nu este o certitudine.
Bosch la Cluj? Nici macar nu le-am pronuntat numele

Gavrea a declarat pentru DailyBusiness.ro ca a discutat cu cei de la postul de televiziune Transilvania Live doar despre contractul cu De’Longhi si posibilitatea ca si alti investitori sa investeasca in platforma industriala Jucu. „Nu am pronuntat numele Bosch sau al unei alte companii, si nu am facut nici o referire la cifre concrete”, a spus seful Tetarom.

Postul de televiziune clujean Transilvania Live a relatat ca grupul german Bosch va deschide o unitate de productie la Jucu, pe locul fostei fabrici Nokia, si va crea aproximativ 2.000 de locuri de munca in urma unei investitii de 60 de milioane de dolari, declaratia fiindu-I atribuita directorului platformei industriale Tetarom, Viorel Gavrea.

In materialul video care ilustreaza [url=http://www.transilvanialive.ro/article/bosch-este-investitorul-surpriz%C4%83] stirea publicata pe site-ul Transilvania Live[/url], Gavrea poate fi auzit spunand doar: „Contractul este finalizat, asteptam semnarea lui, mai exact asteptam semnarea lui dupa ce un anumit dosar va fi avizat de Ministerul de Finante”. El nu a pronuntat, in cadrul clipului, nume de firme sau cifre.

Si reprezentantii Bosch spun ca o eventuala investitie in Cluj nu este o certitudine. Compania spune ca doar „analizeaza” oportunitatea de a investi la Jucu.

Contactati de DailyBusiness.ro, acestia au spus ca „Bosch inca mai analizeaza oportunitatea unei investitii in Cluj-Napoca, Romania”.

„Bosch urmareste permanent strategia de a se plasa pe piata optim din punct de vedere concurential si de a reactiona la modificarile din cadrul pietei. De aceea verificam permanent posibilitatile de adaptare directionata a spectrului nostru de produse si servicii, a structurii noastre organizatorice sau de productie, la cerintele pietei si ale clientilor. Astfel, la ora actuala, Bosch analizeaza oportunitatea unei investitii in Cluj-Napoca/Romania”, spune raspunsul oficial al reprezentantilor Bosch Romania.

In acest sens, compania poarta discutii cu Guvernul Romaniei si cu administratia zonei industriale Cluj-Napoca, dar se afla „in imposibilitatea de a oferi mai multe detalii despre analizele si discutiile pe aceasta tema”. Reprezentantii companiei au declarat ca efectueaza si probe de sol in zona.

Concernul finlandez Nokia a decis la finele lunii seprembrie inchiderea fabricii de telefoane mobile de la Jucu, din judetul Cluj. In urma deciziei, 2.200 de angajati si-au pierdut locul de munca.

Nokia afirma la momentul respectiv ca inchide fabrica din Cluj intrucat fabricile Nokia de mare volum din Asia asigura beneficii mai mari in privinta proximitatii si eficientei.