Cea mai mare scadere a productiei in T1 a fost inregistrata la branzeturi, inclusiv cantitatea de branza obtinuta exclusiv din lapte de vaca cu 6,3%, urmata de lapte de consum cu o diminuare de 2,8%.
Produsele lactate a caror productie a crescut au fost: laptele acidulat (iaurt, iaurt de baut si altele) cu 3,9%, smantana de consum cu 3,5% si untul cu 3,2%.
[img=680][/img]
In luna martie 2010 comparativ cu luna precedenta, cantitatea de lapte de vaca colectata de unitatile procesatoare a crescut cu 16,1%, pana la 75.292 tone.
Cea mai mare crestere a productiei in martie comparativ cu luna precedenta a avut loc la unt cu 30,7%, urmata de branzeturi inclusiv cantitatea de branza obtinuta exclusiv din lapte de vaca cu 12,9%, de lapte de consum cu 7,8% si de productia de smantana de consum cu 7,7%.
Singurul produs a carui cantitatea realizata in luna martie a scazut a fost laptele acidulat (iaurt, iaurt de baut, lapte batut si altele) cu 1,5%.
Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, in martie 2010 cantitatea de lapte de vaca colectat de unitatile procesatoare a scazut cu 8%.
Scaderi ale productiei in luna martie 2010 comparativ cu luna martie 2009 se pot mentiona la branzeturi cu 4,9% si la lapte de consum cu 1,8%.
In acelasi timp, cea mai mare crestere a productiei s-a inregistrat la unt cu 21,7%, urmata de smantana de consum cu 16,4% si de lapte acidulat (iaurt, iaurt de baut, lapte batut si altele) cu 7,8%.