Paul Nicolau a explicat cum a reușit să construiască o afacere de milioane de euro. Invitat în cadrul unui podcast, Pescobar a dezvăluit cum a ajuns de la o mână de angajați la 350 – cât are acum- și la 12 restaurante Taverna Racilor deschise în România și în străinătate.
”Este cel mai bun moment al Romniei din punct de vedere economic și al stării de viață. Eu am acum 350 de angajați și 12 restaurante. Indiferent de ceea ce se întâmplă, oamenii tot vin și mănâncă. Eu vând mâncare. Mâncarea se va vinde oricând. Anul trecut mi-au închis toate restaurantele. Eu am făcut tot ceea ce mi-au spus cei de la ANPC și acum e farmacie peste tot. Îi știu pe toți care se bucurau, dar acum mă bucur eu”, a spus Paul Nicolau.
Restaurantele Taverna Racilor deținute de Pescobar au făcut o cifră de afaceri de circa 30 de milioane de euro. Pescobar nu vrea să se oprească aici și să ajungă la un miliard. Până atunci, însă, se bucură de tot ceea ce are.
”Anul acesta, între 25-30 de milioane de euro, ceva ”ușor”, dar am și muncit de am rupt. La anul cred că fac 40. Primul milion l-am făcut de mult, dar nu-l simți, îl valorifici, nu te uiți la el și spui ”ce frumos e milionul ăsta”. Nu e așa cu milioanele astea. Cred că l-a făcut de mai bine de 10 ani. De la un milion încolo toate sunt la fel. Eu muncesc mult, chiar dacă lume zice că mă duc colo și colo. Peste tot unde pun mâna mă doare. Dacă le dau cei 350 de angajați care mă ”cocoșează” sau cele 12 restaurante și tot ceea ce implică afacerile asta, nu cred că mai e așa frumos. Nu e doar că te distrezi. Trebuie să-ți faci treaba că altfel se duce totul de râpă”, a povestit Pescobar în podcastul Shift by Bianca.
Când vine vorba de motivarea angajaților, Pescobar reușește să-și țină echipa stabilă și de încredere. El crede că angajații lui sunt loiali dacă sunt motivați financiar.
„În domeniul HoReCa, la fel ca în alt domeniu, dar vorbim de cel al ospitalității, în care ospătarul trebuie să fie zâmbăreț și să aibă atitudine corectă și în concordanță cu brandul restaurantului, trebuie să fie motivat. Nu e greu. Banii îl fac să fie ok la muncă. Asta e valabil pentru 90% dintre angajați. Mai sunt și ultraprofesioniștii care își duc sarcina muncii până la capăt, chiar dacă nu au făcut tipsul pe care îl voiau”, a mai spus Pescobar.