- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Ce vinde statul la licitatie publica: Sosete, covoare si locomotive

19 Feb, 00:02 • cristina.mihai
Licitatiile publice organizate pentru bunuri recuperate de autoritatile finantelor publice sau cele confiscate de inspectoratele judetene de politie sunt intr-o poportie consistenta "nimicuri" cum ar fi sosete, covoare sau cateva sticle de ulei.
Ce vinde statul la licitatie publica: Sosete, covoare si locomotive

Statul roman are la vanzare si o serie de bunuri mai „consistente”, cum ar fi o locomotiva diesel, potrivit anunturilor publicate de aceste institutii.

Printre produsele oferite de administratiile finantelor publice din tara se numara foarte multe stocuri de marfa, de la portocale, la articole vestimentare.

Totusi, sunt si unele licitatii ale caror stocuri sunt foarte reduse, spre exemplu o licitatie pentru 3 covoare, la un pret de circa 50 de lei sau pentru o cabina de dus, care costa putin peste 400 de lei. Casele de marcat ale micilor magazine sunt si ele scose la licitatie publica, la un pret de peste 300 lei.

Licitatiile cu bunuri ale inspectoratelor de politie sunt si mai sarace, fiind scoase la vanzare 60 de perechi de sosete, 4 pachete de faine sau doua sticle de sampon.

Cat despre bunurile mai costisitoare scoase la licitatie publica, in aceasta arie intra o locomotiva din portofoliul unei firme clujene care se vinde la un pret de peste 100.000 lei, sau un apartament de 3 camere in Cluj care se vinde cu un pret de pornire de sub 40.000 euro.

Manazinul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) din Bucuresti a avut o deschidere extrem de aglomerata in decembrie anul trecut, cand pentru a intra in unitate s-au format cozi de zeci de persoane.

ANAF a informat ca in perioada 13-16 decembrie, s-au incasat circa 28.000 lei in urma valorificarii marfurilor confiscate prin magazinul propriu.