- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Centrul Medical Unirea: afaceri in crestere cu 40% in 2007, de 8 mil. euro

06 Mar, 14:54 • adrian.mihaltianu
Centrul Medical Unirea (CMU) a inregistrat in anul 2007 o cifra de afaceri de 8 mil euro, depasind cu 10% estimarile corespunzatoare acestei perioade si cu peste 40% afacerile pe 2006, informeaza compania.
Centrul Medical Unirea: afaceri in crestere cu 40% in 2007, de 8 mil. euro

Pentru 2008 Centrul Medical Unirea a bugetat venituri de peste 10 milioane EUR in policlinicile din Bucuresti, la care se vor adauga incasarile Centrului de Diagnostic si Tratament, ale Maternitatii CMU si ale clinicilor noi din tara.

„Crestem numarul de cabinete pentru consultatii cu peste 60% in primul trimestru al anului 2008 si extindem in egala masura numarul profesionistilor de prestigiu care lucreaza in clinicile noastre. Am realizat deja un Parteneriat Academic cu peste 20 de profesori universitari din tara si strainatate”, a declarat Sergiu Negut, director executiv CMU.

„In 2008 vom continua sa ne concentram pe cresterea reputatiei noastre ca furnizor de servicii medicale de calitate, pe lansarea cu succes a Centrului de Diagnostic si Tratament si a Spitalului de Obstetrica si Ginecologie, pe dezvoltarea de noi clinici in afara Bucurestiului si lansarea de noi servicii in Bucuresti, in cadrul unui program de investitii ce isi propune sa depaseasca 10 mil. euro pana la sfarsitul anului”, a adaugat Negut.

Circa 80% din veniturile CMU din 2007 au provenit din servicii corporate, unde CMU detine cea mai importanta cota de piata, restul de 20% reprezentand contravaloarea serviciilor medicale prestate catre pacienti platitori.

Numarul arondatilor CMU a continuat sa creasca, depasind 50.000 in luna februarie 2008, numar care nu include angajatii pentru care CMU a contractat doar servicii de medicina muncii.

Peste ritmul de crestere al cifrei de afaceri, anul trecut au evoluat numarul de interventii chirurgicale din Spitalul de Chirurgie al CMU (cu 184%), numarul de nasteri in parteneriatul CMU-Elias (cu 128%) si consultatiile de ginecologie, ecografie, medicina generala si medicina interna.

Consolidarea pozitiei CMU pe segmentul serviciilor pentru femei a fost sustinuta de dezvoltarea clinicii specializate pentru femei CMU-Arc de Triumf, de achizitia primelor ecografe din piata care diferentiaza tumorile maligne la san de formatiunile benigne prin sonoelastografie si nu in ultimul rad, de cresterea numarului de specialisti de prestigiu cu care colaboreaza clinica bucuresteana.

Centrul Medical Unirea a fost fondat in anul 1995 de medicul cardiolog Wargha Enayati si a atras, la inceputul lui 2007, ca actionar minoritar fondul 3i Plc din Marea Britanie in cadrul celei mai mari tranzactii implicand o clinica privata din Romania. CMU isi desfasoara activitatea in 8 policlinici multidisciplinare in Bucuresti, si in colaborare cu peste 100 de clinici partenere in tara.