- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Certinvest devine Aviva Investors si va lansa un fond imobiliar in toamna

23 Apr, 12:02 • adrian.mihaltianu
Certinvest, companie de administrare a activelor, parte a grupului Aviva, va prelua incepand cu luna septembrie numele actionarului sau majoritar, Aviva Investors, ce va intra oficial in acceasi luna in Romania.
Certinvest devine Aviva Investors si va lansa un fond imobiliar in toamna

Aviva Investors este divizia de administrare a investitiilor din cadrul grupului Aviva.

„In acest an dorim sa lansam pe piata locala un fond imobiliar, cel mai probabil in trimestrul doi sau trei. Vom colabora in cadrul acestui fond cu trei banci, iar pe viitor numarul acestora ar putea creste”, a declarat Eugen Voicu, CEO Certinvest miercuri, in cadrul unei conferinte de presa.

Pe langa fondul imobiliar, Certinvest vrea sa lanseze in 2008 doua fonduri inchise si un fond deschis de actiuni pentru serviciile financiare, precum si un fond de acumulare, ce isi propune sa fie o alternativa la pilonul trei (pensii facultative) si care este destinat celor ce doresc sa investeasca mai mult decat le permite legea pensiilor facultative (circa 15% din venitul net).

Pe termen lung, compania are in vedere cresterea activelor administrate, pana in 2012 Certinvest planificandu-si multiplicare acestora de 4 ori in raport valoarea actuala. In 2007, compania a avut in administrare aproximativ 45 de conturi de clienti, iar pentru 2008 vizeaza marirea portofoliului pana la 100 de clienti.

In 2008, Certinvest are in vedere majorarea capitalului social cu circa 1 milion de euro, bani ce urmeaza sa fie folositi pentru investitii mici pentru eficientizarea activitatii.

Grupul britanic de asigurari de viata si pensii private Aviva a cumparat societatea de administrare a investitiilor Certinvest la mijlocul lunii septembrie 2007.