- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Cine este patronul de la Berăria H şi de ce s-a retras din afacere boss-ul de la eMag. Clădirea îi aparţine milionarului Puiu Popoviciu

30 May, 09:14 • Cornel Ghimeșan
Berăria H, cunoscută drept cea mai mare berărie din România și din estul Europei, va sărbători în curând 10 ani de existență pe piață. Aceasta a fost deschisă în toamna anului 2014 și a devenit rapid un punct de referință în industria ospitalității din București. În spatele succesului său se află antreprenorii Vlad Dumitru, Iulian Stanciu și Maria Ioana Iancu.
Cine este patronul de la Berăria H şi de ce s-a retras din afacere boss-ul de la eMag. Clădirea îi aparţine milionarului Puiu Popoviciu

Cine este patronul de la Berăria H şi de ce s-a retras din afacere boss-ul de la eMag. Iulian Stanciu, șeful și unul dintre acționarii eMag, a jucat un rol esențial în lansarea Berăriei H. În 2014, el s-a alăturat lui Vlad Dumitru și Maria Ioana Iancu pentru a deschide această berărie impresionantă, amplasată în Pavilionul H din Parcul Herăstrău, cu o capacitate de aproximativ 2.000 de locuri. Investiția inițială în acest proiect a fost de 3 milioane de euro.

Cine este patronul de la Berăria H

După un deceniu de implicare activă, Iulian Stanciu a decis să se retragă din acționariatul Berăria H şi a explicat că, fiind acum o afacere matură și consolidată, simte că nu mai poate adăuga valoare suplimentară. În plus, dorește să se concentreze pe dezvoltarea eMag, cel mai mare retailer online din România.

„Am ajutat la construcția unui brand solid, un proiect inovator care a devenit o afacere matură și consolidată operațional. Este meritul lui Vlad, partenerul meu, care a pus multă pasiune și muncă în acest proiect. El a preluat participarea mea și va duce mai departe proiectul. Am nevoie de focus pentru dezvoltarea eMAG, iar Beraria H este o afacere puternică unde eu nu mai pot adăuga valoare. Sunt mulțumit că am putut ajuta și sunt convins că proiectul va merge mai departe construind ceva unic pentru piața locală în care activează” a afirmat Iulian Stanciu.

Citeşte şi: Ce salariu are Patriarhul Daniel. Câţi bani încasează lunar conducătorul Bisericii Ortodoxe Române

Berăria H a înregistrat o creștere semnificativă a afacerilor, de la 34,7 milioane de lei în 2019 la 39,1 milioane de lei. Cu toate acestea, profitul net s-a redus la jumătate, ajungând la 3,04 milioane de lei, conform datelor furnizate de profit.ro.

Citeşte şi: Maghiarii de lângă graniță, atrași de prețurile mici din România. Carburanții și alimentele românești, mai calitative și mai ieftine decât în Ungaria

În urma cesionării acțiunilor deținute de Iulian Stanciu, Berăria H este deținută în proporții de 75% de Vlad Dumitru și 25% de Maria Ioana Iancu. Clădirea în care se află berăria este deținută de Băneasa Investments, o firmă controlată de Puiu Popoviciu, care deține și Băneasa Shopping City.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult