- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Delegatia FMI vine in Romania pe 31 iulie

18 Jul, 17:51 • adrian.mihaltianu
O delegatie a Fondului Monetar International (FMI), condusa de catre Erik de Vrijer, se va afla in vizita oficiala de lucru la Bucuresti, in perioada 31 iulie-13 august, pentru a sasea evaluare, a anuntat miercuri institutia financiara internationala.
Delegatia FMI vine in Romania pe 31 iulie

„Vizita va avea loc in comun cu echipe ale Comisiei Europene si Bancii Mondiale. In timpul vizitei, vor avea loc intalniri cu autoritatile, precum si cu reprezentanti ai sindicatelor, asociatiilor patronale, bancilor, organizatiilor societatii civile si cu partidele politice. Autoritatile romane trateaza aranjamentul stand-by cu FMI drept preventiv, insemnand ca nu intentioneaa sa traga din resursele disponibile”, potrivit FMI.

Seful misiunii FMI in Romania, Erik de Vrijer, va comunica concluziile discutiilor din Romania la finalul vizitei, respectiv in data de 13 august.

Delegatia comuna a Fondului Monetar International (FMI), Comisia Europeana si Banca Mondiala [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/delegatia-fmi-si-a-amanat-vizita-in-romania-pana-dupa-referendumul-pentru-demiterea-presedintelui-78620/]si-a amanat vizita in Romania[/url], programata sa inceapa pe 24 iulie, in saptamana care urmeaza referendumului pentru demiterea presedintelui Basescu, din 29 iulie.

Cea de-a [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/care-sunt-concluziile-dupa-a-cincea-evaluare-a-delegatiei-fmi-in-romania-76410/]cincea misiune de evaluare[/url] a troica (FMI, CE, BM) a avut loc in perioada 27 aprilie-7 mai 2012.

In luna martie a anului trecut, autoritatile de la Bucuresti au decis sa prelungeasca intelegerea cu FMI incheiata in 2009 printr-un acord de tip preventiv in valoare de circa 3,6 miliarde de euro (3,09 miliarde DST).

Acordul cu FMI este insotit de un sprijin preventiv de 1,4 miliarde euro de la Uniunea Europeana si de un imprumut de 400 milioane de euro de la Banca Mondiala.