- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

dufa Deutek a cumparat Bengoss Comimpex pentru aproape 19 mil. euro

31 Mar, 13:09 • adrian.mihaltianu
düfa Deutek a achizitionat intregului pachet de actiuni al companiei Bengoss Comimpex, ce comercializeaza mortare uscate sub marca Bauleiter, ca urmare a unei tranzactii in valoare de 18,9 mil. euro.
dufa Deutek a cumparat Bengoss Comimpex pentru aproape 19 mil. euro

Suma va fi virata vanzatorului in doua transe, una acum si cea de-a doua peste 2 ani, potrivit reprezentantilor companiei.

In urma semnarii achizitiei actiunilor Bengoss Comimpex, düfa Deutek isi extinde portofoliul de produse comercializate prin completarea gamei traditionale de vopsele, lacuri si tencuieli decorative deja existente, cu o gama completa de mortare uscate ce cuprinde adezivi, sape, mortare, amorse, izolatii si chituri de rosturi.

„Semnarea acordului de achizitie a Bengoss Comimpex este o etapa strategica in dezvoltarea afacerii noastre, a declarat Bruno Negoita, director general düfa Deutek.

„Acum vom putea oferi partenerilor nostri de afaceri solutii de materiale de constructii extinse si pe categoria mortarelor uscate. Impreuna cu echipa de management a Bengoss Comimpex tintim pentru acest an o dublare a cifrei de afaceri pe aceasta categorie de produse”, a mai spus Negoita.

El a precizat ca pe termen lung, compania intentioneaza sa investeasca in cresterea capacitatii de productie si eficientizarea proceselor din Bengoss Comimpex, pentru a exploata potentialul de crestere al pietei de materiale de constructii din Romania.

Pentru anul 2009, compania urmareste inregistrarea unei cifre de afaceri cumulate de 65-70 milioane euro si ocuparea unei pozitii de top pe noul segment de piata in maximum 2 ani.

Compania Bengoss Comimpex este prezenta pe piata de 10 ani, atingand in 2007 o cifra de afaceri de aproximativ 9 milioane euro, cifra ce corespunde unei cote de piata de aproximativ 5% din piata mortarelor de constructii.

düfa Romania s-a infiintat in anul 1998 ca joint venture intre doi investitori autohtoni si concernul Meffert AG din Germania. In 2005, compania a fost achizitionata de fondul de investitii Advent International, incepand procesul de rebranding prin implementarea ulterioara a denumirii düfa Deutek.

düfa Deutek a inregistrat o cifra de afaceri de circa 30 milioane euro in 2007 si o cota de piata de aproximativ 16%. Printre marcile companiei se numara düfa Deutek, SuperWeiss si Danke.