- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Generali PPF Holding: Daca se vor ivi ocazii, vom face noi achizitii in viitor

04 Mar, 17:17 • adrian.mihaltianu
In cazul in care vor aparea oportunitati, iar pretul va fi acceptabil, Generali PPF Holding (GPH) se va indrepta catre noi achizitii in Europa Centrala si de Est, dar nu neaparat in acest an, a declarat, miercuri, Richard Kapsa (foto), directorul de comunicare al companiei.
Generali PPF Holding: Daca se vor ivi ocazii, vom face noi achizitii in viitor

Acesta a mentionat ca in aceasta perioada dificila a mediului economic pot aparea diferite oportunitati de achizitii.

„Pe viitor ne vom concentra atat pe dezvoltarea companiilor din Europa Centrala si de Est (ECE), cat si pe continuarea extinderii in regiune, sustinuta de potentiale achizitii”, a spus Richard Kapsa, care a adaugat ca vizeaza atingerea unei cote piata de cel putin 10% pe fiecare piata cheie.

Holdingul a incheiat pe 24 februarie procesul de preluare a 82% din actiunile Ardaf si 99,9% din Roumanie Assurance International (RAI). Acestea s-au alaturat celorlalte doua societati detinute de grup in Romania – Generali Asigurari si Generali Fonduri de Pensii.

„In contextul strategiei grupului si al climatului economic local, scopul nostru principal pentru 2009 va fi acela de a asigura cresterea profitabilitatii”, a declarat Marie Kovarova, reprezentant al Generali PPF Holding in Romania si CEO Generali Asigurari.

Kovarova a mentionat ca Generali Asigurari se va concentra in 2009 pe dezvoltarea intregului portofoliu de asigurari, in special pe produsele de viata, atat pe retail, cat si pe corporate.

„Generali intentioneaza sa obtina un portofoliu mai echilibrat intre clientii retail si corporate si sa sporeasca prezenta si vizibilitatea in tara”, a spus Marie Kovarova.

Ea a precizat ca Generali Asigurari va continua sa subscrie prudent si sa imbunatateasca rata daunalitatii.

In 2008, compania a inregistrat prime brute subscrise in valoare de circa 417 milioane lei (113 mil. euro), 80% din portofoliul fiind reprezentat de asigurarile generale, iar 20% de cele de viata, avand o cota de piata de 4,75%.

Marie Kovarova a spus ca, in urma instalarii crizei financiare, scaderea vanzarilor de masini afecteaza asigurarile generale, iar asigurarile de viata nu vor mai avea, in acest an, aceeasi crestere ca in anii precedenti.

De asemenea, Kovarova a mentionat ca Generali Asigurari nu a inregistrat, in lina ianuarie, o reducere a subscrierilor pe segmentul de asigurari de viata sau o crestere a numarului de clienti care vor sa-si anuleze politele, insa se asteapta la acest lucru in viitor.

Generali PPF va face majorari de capital la Generali si Ardaf in 2009

Generali PPF Holding va majora capitalul social al Ardaf, dar si cel al Generali Asigurari in acest an pentru sustinerea activitatii, cea mai mare suma fiind alocata asiguratorului Ardaf pentru a acoperi pierderile companiei din 2008, a spus Marie Kovarova, fara a preciza suma acestor majorari.

In ce priveste Generali Asigurari, Kovarova a spus ca majorarea de capital vizeaza dezvoltarea activitatii pe segmentul de asigurari de viata.

Generali Asigurari are un capital social de 120 milioane lei (circa 28 mil. euro), iar Ardaf de 109 milioane lei (25,4 mil. euro).

Ardaf se va concentra in acest an pe profitabilitate si pe dezvoltarea segmentului non-auto.

„In acest an, vom dezvolta portofoliul de asigurari non-auto pentru a reduce din riscul adus, in special, de politele RCA”, a declarat Stanislav Uma, presedintele Ardaf.

„De asemenea, vom consolida reteaua de distributie si a canalelor de vanzare”, a spus Uma.

Acesta a precizat ca majoritatea agentilor Ardaf lucreaza numai in timpul campaniilor RCA , dar compania vrea sa-i motiveze sa lucreze pe parcursul intregului an.

Ardaf are o prezenta teritoriala in intreaga tara prin cele 36 de sucursale si peste 200 de agentii. Compania are 653 de angajati in vanzari directe si 5.900 de agenti.