Heineken produce malt in sectiile de la Hateg, Craiova si Miercurea-Ciuc. Procesul fabricarii berii din fabricile Heineken Romania nu va fi afectat, au spus reprezentantii companiei.
Decizia de a renunta la productia de malt s-a luat in urma analizei amanuntite a tuturor aspectelor relevante din companie, incluzand optimizarea costurilor, posibilitatea de extindere, capacitatile existente si nevoile de investitii viitoare.
Rezultatul studiului releva faptul ca productia de malt in cadrul Heineken Romania se realizeaza cu costuri foarte mari, rezultate din consumul mare de energie si apa. Mai mult, tinand cont de standardele existente, capacitatea celor 3 sectii de malt este relativ scazuta.
Achizitionarea de malt de la furnizori va elimina aceste costuri si, in plus, va garanta obtinerea calitatii dorite intr-un mod mai eficient, au precizat reprezentantii producatorului de bere.
Din cauza renuntarii la productia proprie de malt, 61 de angajati vor fi disponibilizati.
„Pentru a minimiza posibilul impact social, acestora li se va oferi consiliere in cariera si asistenta in cautarea unui loc de munca. In plus, am agreat impreuna cu sindicatele un pachet de compensatii financiare care le va fi acordat ca urmare a incetarii contractului de munca”, a declarat Jan Derck van Karnebeek, director general Heineken Romania.
Heineken Romania are 5 fabrici de bere situate in Constanta, Craiova, Hateg, Miercurea-Ciuc si Targu Mures si 1.300 de angajati. Portofoliul de marci acopera toate segmentele pietei: Heineken, Ciuc Premium, Neumarkt, Bucegi, Edelweiss (import), Zipfer (import), Gosser, Schlossgold, Silva, Gambrinus, Harghita si Hategana.