- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Helco: investitie de 6,5 mil. euro intr-un spatiu de productie si logistica

08 Apr, 14:22 • adrian.mihaltianu
Grupul Helco din Craiova, producator de utilaje pentru industria alimentara, a achizitionat un spatiu de productie si logistica de 12.000 mp, valoarea tranzactiei, incheiate cu grupul Samar din Italia, fiind de 6,5 mil. euro.
Helco: investitie de 6,5 mil. euro intr-un spatiu de productie si logistica

Spatiul se afla pe platforma industriala de sud a Craiovei, langa uzina Ford, informeaza compania.

Investitia vine ca urmare a nevoii de a extinde suprafata de productie si depozitare, precum si de eficientizare logistica, potrivit reprezentantilor companiei.

„Am facut aceasta investitie pentru a continua dezvoltarea grupului Helco, atat in ceea ce priveste capacitatea de productie, cat si pe cea comerciala”, a declarat Radu Hurezeanu, general manager al Helco Group.

„Din punct de vedere comercial, preconizam o triplare a capacitatii de vanzare a liniilor de industrie alimentara datorita scaderii costurilor de productie, precum si marirea showroomului”, a adaugat Hurezeanu.

Imediat dupa inceperea activitatii la capacitate maxima, compania estimeaza producerea in acest spatiu a unui numar de 4.000 de cuptoare pe an. Acestea se adreseaza in principal domeniului de panificatie si patiserie precum si HoReCa (hoteluri, restaurante, cafenele).

Alaturi de productia de cuptoare in cadrul grupului Helco se va dezvolta si o latura specializata in prelucrarea metalica, materiile prime ce urmeaza sa fie folosite provenind de la furnizori din Romania.

Helco face parte dintr-un grup de firme cu activitati in domenii diferite, printre care consultanta, service, productie utilaje de panificatie, depozit de materiale, import utilaje panificatie. Compania produce utilaje complete si linii de fabricatie cu livrarea ‘”la cheie'” pentru sectoarele de panificatie, patiserie, pizzerie, gastronomie si cofeterie.