- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Imprumuturile bancilor spaniole de la BCE au atins un nou record in luna iunie

13 Jul, 13:54 • adrian.mihaltianu
Imprumuturile nete acordate de Banca Centrala Europeana (BCE) bancilor spaniole au atins nivelul record de 337,2 miliarde de euro in luna iunie, fata de 287,8 miliardede euro in luna mai, conform datelor publicate vineri de banca centrala a Spaniei si citate de presa international.
Imprumuturile bancilor spaniole de la BCE au atins un nou record in luna iunie

In acelasi timp, imprumuturile brute au crescut la 365 miliarde euro in luna iunie de la 325 miliarde euro in luna mai. Acesta este cel mai inalt nivel inregistrat de la lansarea monedei unice, in 1999.

Depozitele bancilor spaniole la BCE au scazut la 27,99 miliarde dolari in luna iunie de la 36,83 miliarde euro, cat au fost in luna precedenta.

Spania a devenit cea de-a patra tara membra a zonei euro care a cerut in mod oficial ajutorul Uniunii Europene pentru a-si sprijini sectorul bancar, solicitand pana la 100 miliarde de euro.

Guvernul de la Madrid a anuntat recent [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/spania-creste-tva-ul-si-reduce-cheltuielile-publice-pentru-incasari-suplimentare-de-65-mld-euro-78456/]noi masuri de austeritate[/url] cu un impact de 65 miliarde euro asupra deficitului, precum cresterea TVA de la 18% la 21%, eliminarea deducerii impozitare la cumpararea de locuinte, reducerea indemnizatiilor de somaj dupa 6 luni, eliminarea bonusului de Craciun pentru functionarii publici, scaderea cu 30% a numarului consilierilor locali.