Finante-Banci

KD Investments tinteste active de 14 milioane de euro in 2007

20 Nov, 00:01 • Redactia DailyBusiness
Societatea de administrare a fondurilor KD Investments estimeaza ca activele fondurilor de investitii pe care le administreaza vor depasi valoarea de 14 milioane euro pana la sfarsitul lui 2007, dublu fata de valoarea actuala.
KD Investments tinteste active de 14 milioane de euro in 2007

„Piata romaneasca este un punct de plecare in dezvoltarea unei afaceri in Europa Centrala si de Sud-Est si de accea vom avea o strategie mult mai agresiva de extindere a activitatii in Romania, prin cele trei fonduri deschise de investitii si prin alte doua fonduri pe care intentionam sa le aducem din Slovenia in 2007”, a declarat Marko Simic, presedintele KD Investments Romania, citat de NewsIn.

Astfel, KD Investments va lansa saptamana aceasta doua noi fonduri de investitii, KD Optimus, ce va functiona ca fond deschis de investitii de risc mediu cu plasamente diversificate, si KD Multifond, ambele cu plasamente in Romania.

„Ponderea plasamentelor in actiuni la KD Optimus va fi de 60% si ne vom orienta cu precadere spre actiunile tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti”, a declarat Cristian Paunescu, director de Operatiuni la KD Investments.

Romeo Jantea, consilier al KD Investments, care va prelua in acest an conducerea activitatii companiei in Romania, a anuntat ca primele plasamente vor putea fi facute in decurs de 10 zile de la lansarea noilor fonduri, prin intermediul celor sase banci care distribuie unitatile de fond.

Primul fond de investitii administrat de KD Investments Romania, KD Maximus, detine in acest moment active de aproape 7 milioane euro si are o cota de peste 4% din piata romaneasca a fondurilor mutuale. Potrivit oficialilor companiei, KD Maximus va deveni, incepand de saptamana viitoare, fond mutual de actiuni, plasamentele in titluri listate la Bursa de Valori Bucuresti si Rasdaq urmand sa creasca de la 70% la 90%.

„Randamentul net al KD Maximus de la inceputul anului 2006 a fost de 15%, aproape dublu fata de randamentul adus de investitiile in depozitele bancare”, a declarat Romeo Jantea.

„Nu investim la Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri din Sibiu, unde piata este prea volatila si cotatiile la termen sunt influentate prea mult de evolutia preturilor pe piata plasamentelor la vedere, dar, daca Bursa de Valori Bucuresti isi va crea propria platforma de tranzactionare a derivatelor, vom fi interesati sa facem astfel de plasamente”, au spus oficialii KD Investments.

KD Investments Romania a fost infiintata in 2004 de grupul financiar KD Group din Slovenia, care detine 99% din actiuni. Grupul sloven mai detine in Romania societatea de servicii de investitii financiare KD Capital Management si compania de asigurari de viata KD Life Asigurari.