- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

MedLife are in plan investitii de 20 mil. euro in urmatorii 3 ani

15 Jul, 11:22 • cristina.mihai
Operatorul de servicii medicale MedLife a anuntat ca in urmatorii 3 ani are planificate investitii de 20 de milioane de euro, jumatate din acesta suma reprezentand o finantare de la IFC, membra a grupului Banca Mondiala.
MedLife are in plan investitii de 20 mil. euro in urmatorii 3 ani

Investitiile vizeaza deschiderea unui nou spital in Bucuresti, cu 5 sali de operatie si 140 de paturi, proiect pentru care a inchiriat o cladire de 9.500 mp langa Spitalul de Urgenta.

Un alt proiect va fi derulat in doua etape la Brasov. Prima faza a investitiei vizeaza deschiderea unei clinici, iar faza a doua consta in amenajarea unui spital privat.

De asemenea, MedLife are in plan deschiderea unui alt spital in Bucuresti, in zona Ferdiand.

„Suntem in discutii pentru a achizitiona alte unitati medicale. Una s-ar putea incheia anul acesta si inca una la inceptul lui 2011. Prima achizitie a fost finalizata saptamana trecuta. Este vorba de 80% din policlinica de diagnostic rapid din Brasov, achizitionata cu 3 milioane de euro”, a declarat Mihail Marcu, presedintele Consiliului de Administratie al MedLife.

MedLife, prezenta pe piata romaneasca din 1996, estimeaza pentru acest an o crestere a cifrei de afaceri de 40%, anul trecut valoarea acesteia fiind de 26,2 milioane euro.

In prezent, MedLife isi desfasoara activitatea in 5 hyperclinici din Bucuresti si din tara, 5 laboratoare proprii de analiza, 28 de centre medicale generaliste in Bucuresti si in tara, 6 centre cu specializare unica si in colaborare cu peste 110 de clinici medicale partenere din toata tara.

De asemenea, compania detine cel mai mare spital privat din tara – Life Memorial Hospital. MedLife are in prezent peste 1.000 de angajati.

Actionarii furnizorului de servicii medicale private MedLife, familia Marcu si IFC, au vandut la sfarsitul anului trecut 36,25% din titluri fondului privat SGAM Eastern Europe, controlat de bancile franceze Credite Agricole si Societe Generale. Familia Marcu detine in continuare pachetul majoritar, respectiv 51%, iar IFC are 12,75%.