- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Metro vrea sa deschida anul acesta 7 magazine Real in Romania, cu 150 mil. euro

09 Apr, 14:15 • traian.badulescu
Grupul Metro vrea sa investeasca 150 mil. euro in acest an, pentru deschiderea a 7 hipermarketuri Real in Romania, a declarat miercuri Tjeerd Jegen, director general al retelei Real din Romania.
Metro vrea sa deschida anul acesta 7 magazine Real in Romania, cu 150 mil. euro

Metro a investit circa 300 milioane de euro in reteaua de 14 hipermarketuri Real, existente din Romania, deschise intr-o perioada de 25 de luni.

„Practic, la fiecare 7 luni, noi deschidem un nou magazin”, a explicat Jegen ritmul de extindere al retelei pe care o conduce.

La sfarsitul anului 2008, Real Hypermarket Romania ar putea detine o retea operationala de 21 de magazine.

Real Hypermarket a inaugurat miercuri al 15-lea magazin din reteaua dezvoltata in Romania si al doilea din Bucuresti, in urma unei investitii de 22,5 milioane de euro.

Tjeerd Jegen se asteapta ca vanzarile Real Berceni sa fie la fel de mari ca si cele de la Real Vitan, primul magazin Real deschis in Bucuresti.

Al doilea hypermarket Real din Capitala este amplasat in cartierul Berceni, fiind primul deschis in acest an de companie.

Noul magazin se desfasoara pe o suprafata totala de aproape 14.000 de metri patrati, dispune de o suprafata utila de vanzare de peste 7.320 mp si are o parcare de 600 de locuri.

In hypermarketul Real Berceni se mai afla o galerie comerciala adiacenta de peste 2.500 mp, care gazduieste magazine din domenii precum farmacie, librarie, magazine pentru copii, telefonie mobile, imbracaminte, bijuterii,optica medicala, cafenea.

Totodata, oficialii retelei de hipermaketuri Real au precizat locatiile pentru 3 noi magazine, ce vor fi inaugurate in lunile noiembrie si decembrie ale acestui an, la Oradea, Arad si Bacau.

Divizia Real Hypermarket face parte din grupul Metro, unul dintre cei mai mari retaileri din lume, prezent in 31 de tari, unde detine peste 2.200 de unitati, in care lucreaza peste 280.000 de angajati.

Real Hypermarket a inregistrat o cifra de afaceri de 367 milioane de euro in 2007, de aproape 4 ori mai mult decat in 2006 pe fondul extinderii retelei.