- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Metrorex cumpara aparatura de 5,2 mil. euro de la UTI Systems SA

01 Aug, 14:39 • sergiu.mihalcea
Compania Metrorex va achizitiona echipamente de hardware, de comunicatii, monitoare pentru afisaj precum si aplicatii software in valoare de 5,2 milioane de euro, fara TVA, de la UTI Systems SA pentru sistemul de informare dinamica a calatorilor, au declarat oficialii Metrorex pentru DailyBusiness.ro.
Metrorex cumpara aparatura de 5,2 mil. euro de la UTI Systems SA

Licitatia pentru achizitia unui sistem de informare dinamica a calatorilor a fost castigata de UTI Systems SA si valoarea contractului este de 5,2 milioane de euro fara TVA (18.221.101 lei).

Sistemul va fi instalat pe tronsonul Linia de Centura – N.Grigorescu – Industriilor – care va fi dat in folosinta la sfarsitul lui 2008 – si statiile de corespondenta de pe acest tronson, iar termenul de realizare a contractului este de 13 luni.

Ulterior, printr-un program de modernizare, sistemul va fi extins si in restul statiilor de metrou.

„Sistemul este destinat informarii calatorilor despre timpul ramas pana la sosirea trenului urmator dar si despre anumite evenimente care afecteaza circulatia pe un anumit tronson, precum deranjamente, incidente, intarzieri sau anulari de trenuri”, au explicat oficialii Metrorex.

Totodata, monitoarele vor fi utilizate si pentru transmiterea de informatii utile calatorilor privind statii inchise sau redeschise, pretul legitimatiilor de calatorie, puncte de vanzare, reguli de calatorie cu metroul.

Grupul UTI, detinut de omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, si-a inceput activitatea in anul 1990 si include peste zece companii, ale caror activitati se concentreaza pe trei linii de afaceri, si anume IT&C, instalatii electrice si mecanice pentru domeniul constructiilor si sisteme militare si de securitate.