Murfatlar se afla in cel de-al doilea an cand culege roadele procesului de reintinerire a viei, inceput in urma cu 4 ani.
Investitiile in programul de reconversie, care a vizat replantarea a 335 ha de vita de vie de soiuri rosii, Feteasca Neagra, Pinot Noir si Merlot, s-au ridicat in 2007 si 2008 la 4,1 mil. euro.
Pana in 2014, compania intentioneaza replantarea a circa 60% din suprafata actuala. In primavara acestui an s-a efectuat plantarea a circa 175 hectare, cu un cost aferent de aproximativ 2,8 milioane de euro.
Concomitent cu investitiile din sectorul viticol, anul 2009 reprezinta finalizarea procesului de marire a capacitatii de fermentare si stocaj a vinurilor la temperatura controlata in rezervoare de inox. La finalul investitiei, cu o valoare de circa 2,2 milioane de euro, capacitatea se va mari cu 9,4 milioane de litri, pana la 42,5 milioane de litri.
Murfatlar a investit si in turismul viti-vinicol din podgorie, relansand anul acesta restaurantul Crama Murfatlar. Crama, cel mai inalt loc al podgoriei, a trecut printr-un proces de reamenajare radicala, in valoare de 300.000 euro.
Ultimele studii de piata realizate impreuna de MEMRB arata ca Murfatlar este lider atat valoric cat si cantitativ al pietei totale de vin, inclusiv al segmentului de 0,75 litri.
Cota de piata cantitativa a Murfatlar a crescut cu 3 puncte procentuale fata de aceeasi perioada a anului trecut, fiind producatorul cu cea mai mare crestere din industrie. Cu ajutorul planurilor de sfarsit de an, Murfatlar Romania va depasi cu siguranta cifra de afaceri de anul trecut, respectiv 170 mil lei.
Murfatlar Romania administreaza in prezent aproximativ 3.000 hectare, reprezentand cea mai mare suprafata cultivabila de vita de vie din Romania, apartinand unui singur producator.
Podgoria Murfatlar este asezata in sud-est-ul Romaniei, intre Dunare si Marea Neagra, in centrul Podisului Dobrogei. Conditiile de complex natural ale zonei, si in special solurile, sunt asemanatoare cu cele intalnite in regiunea Bordeaux din Franta.