- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Omniasig tinteste locul 1 pe piata asigurarilor si afaceri de 1,2 mld. lei in 2012

30 May, 17:30 • adrian.mihaltianu
Omniasig Viena Insurance Group, compania rezultata in urma fuziunii dintre BCR Asigurari si vechiul Omniasig si care a devenit functionala incepand cu luna mai, si-a propus sa realizeze un volum de prime brute subscrise de 1,2 miliarde de lei, asemanator nivelului de anul trecut, a declarat Mihai Tecau (foto), presedintele societatii.
Omniasig tinteste locul 1 pe piata asigurarilor si afaceri de 1,2 mld. lei in 2012

Acesta a subliniat ca Omniasig vrea [b]sa-si pastreze pozitia de lider al pietei[/b] de asigurari generale, dupa ce anul trecut cele doua companii care au fuzionat au avut afaceri de 1,2 miliarde de lei, peste nivelul de prime brute subscrise de Astra Asigurari, care au fost usor peste 1 miliard de lei.

Astfel, in 2011, fosta Omniasig a subscris prime de 761,55 milioane de lei, iar BCR Asigurari a raportat venituri de 441 milioane de lei.

Mihai Tecau a explicat ca fosta Omniasig a fost absorbita de BCR Asigurari, dupa care BCR si-a schimbat denumirea in Omniasig.

„Fuziunea celor doua societati de asigurari a fost cea mai mare operatiune de acest gen de pe piata asigurarilor, cel mai important proiect din piata din Romania. S-au unit doua companii mari, din top 5. Noua societate rezultata este deplin functionala si a inceput sa functioneze imediat dupa incheierea procesului de fuziune pe data de 1 mai”, a spus Tecau.

De asemenea, presedintele Omniasig a subliniat ca si-a propus ca noua companie [b]sa incheie anul 2012 pe profit[/b] prin consolidarea activitatii de business. „Vrem sa avem o crestere sanatoasa, axata pe profitabilitate, printr-o imbunatatire a ratei combinate si mentinerea ei la sub 100%, dar si prin restructurarea portofoliulului, reducerea cheltuielilor si optimizarea procesului de solutionare a daunelor”, a spus el.

Omniasig pregateste si lansarea unor [b]produse noi[/b], flexibile si adaptate actualului context economic si nevoilor clientilor. Compania a lansat deja noua polita Casco, un produs modular, creat dupa necesitatile fiecarui client, fiind flexibil.

Strategia companiei pe 2012 include si un plan de cariera pentru agentii colaboratori, dar si o relatie stransa cu brokerii de asigurari. „Brokerii sunt o forta pe piata de asigurari si vrem sa fim la indemana lor”, a mentionat Mihai Tecau.

Conform acestuia, distributia produselor se face atat prin forta proprie de vanzari, cat si prin Erste Bank/ BCR (bancassurance), brokeri, agenti si alti colaboratori.

Noua companie Omniasig are 224 de unitati la nivelul tarii (51 sucursale si 173 agentii), 2.000 de angajati si 13.000 de colaboratori.

BCR Asigurari si vechiul Omniasig, cele doua companii implicate in fuziune, au realizat in primul trimestru din acest an prime [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/afacerile-omniasig-si-bcr-asigurari-s-au-redus-cu-peste-18-in-t1-77036/]brute subscrise totale in valoare de 282,03 milioane lei[/url], in scadere cu 18,82% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) a inregistrat [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/vienna-insurance-group-si-a-redus-pierderile-din-romania-la-2-7-mil-euro-in-t1-76806/ ]pierderi de 2,7 milioane de euro[/url] pe primul trimestru al acestui an, de la companiile de asigurari pe care le detine in Romania, in scadere fata de perioada simila a anului trecut, cand au fost de 5 milioane de euro.

De asemenea, primele brute subscrise de companiile detinute de VIG au totalizat 134,5 milioane euro in T1, in scadere cu 7%.

VIG detine in Romania companiile Omniasig Vienna Insurance Group (rezultata din fuziunea fostei Omniasig cu BCR Asigurari), BCR Asigurari de Viata si Asirom.

Franz Fuchs, presedintele Consiliului de Supraveghere al Omniasig si membru
in managing board-ul Vienna Insurance Group, a declarat ca la nivelul grupului austriac au fost realizate, in 2011, venituri din prime de 8,9 miliarde euro in pofida fluctuatiilor valutare pe pietele din regiunea Europei Centrale si de Est.

„Primele brute subscrise au crescut cu 10,1%, pana la 559,01 milioane euro, cu un profit inainte de taxe de peste 500 de milioane de euro”, a spus Fuchs.

In primele trei luni din 2012, veniturile VIG Austria au totalizat 2,746 milioane euro.

Vienna Insurance Group, cu sediul in Viena, este unul din principalele grupuri de asigurari din Europa Centrala si de Est. In afara pietei de origine Austria,  Vienna Insurance Group este activa, prin subsidiare si grupuri de asigurari, si in Albania, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Germania, Estonia, Georgia, Croatia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Macedonia, Muntenegru, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Republica Ceha, Turcia, Ucraina, Ungaria si Belorusia. Pe langa acestea, exista filiale ale Wiener Stadtische Versicherung in Italia si Slovenia, precum si ale Donau Versicherung in Italia.

Pe piata din Austria, Vienna Insurance Group (VIG) este prezenta prin Wiener Städtische Versicherung, Donau Versicherung si Sparkassen Versicherung.