- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Piata asigurarilor, unde nu te-astepti: Polite vandute pe site-urile de reduceri

07 Jul, 00:03 • adrian.mihaltianu
Daca in urma cu cativa ani, majoritatea agentilor de asigurari vindeau politele la coltul strazii, acum, cand online-ul castiga teren, acestia s-au adaptat si au gasit o noua modalitate de a vinde asigurari - pe site-urile de cupoane.
Piata asigurarilor, unde nu te-astepti: Polite vandute pe site-urile de reduceri

Tinand cont ca in romanii au inceput sa guste din beneficiile aduse de era cupoanelor digitale, brokerii de asigurari s-au adaptat la acest trend, in speranta atragerii unui numar cat mai mare de clienti. Si care ar fi castigul lor?

Probabil ca prin aceste oferte nu au nimic de castigat la prima vedere, dar acestor clienti le pot oferi si alte asigurari sau le pot reinnoi unele deja contractate. Prcatic, acestia ar putea deveni clientii lor pe o perioada mai mare de timp.

Astfel, cativa brokeri de asigurari vand diverse polite, atat auto, cat si de locuinte, calatorie sau malpraxis, prin intermediul site-urilor de reduceri de grup.

Spre exemplu, Oxygen Express Broker de Asigurare-Reasigurare are o oferta de site-ul [url=http://www.topdeals.ro/topdeals/deal/view/2333?a_aid=TD]Top Deals[/url], prin care vinde, la un pret de 18,2 euro (81 de lei), asigurari facultative de locuinte, care includ si riscurile incluse in asigurarea obligatorie, respectiv inundatii, cutremur, alunecari de teren ca fenomene naturale. Conform anuntului, tariful initial al politei era de 34 de euro, clientul avand astfel o reducere de aproape 16 euro.

In anunt nu este mentinuta compania de asigurari la care se incheie polita, dar contactat de DailyBusiness, unul dintre agentii brokerului a precizat ca un client poate alege intre 5 companii de asigurari, toate membre ale Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID).

Asigurarea este incheiata pe o perioada de 12 luni si include urmatoarele riscuri, pe langa cele obligatorii: incendiu, trasnet, explozie, cadere de corpuri, fenomene atmosferice, izbire de catre vehicule, greutatea stratului de zapada/gheata, avalansa, apa de conducta, furt, vandalism, riscul de apa de conducta (apa de la vecini/spargerea conductelor proprii). De asemenea, include asigurarea bunurile din locuinta in limita a 2.000 euro.

Suma asigurata este de 20.000 euro.

De asemenea, brokerul Asiguratorulm.eu ofera o reducere de 20 lei la achizitionarea politei de asigurare pentru locuinta PAD Plus Lider, produs al Astra Asigurari, se arata in anuntul publicat pe site-ul [url=http://www.teamdeals.ro/asigurarea-locuintei-cu-20-ron-reducere-cumpara-cuponul-de-3-ron-si-beneficiezi-de-20-ron-reducere-la-achizitionarea-politei-de-asigurare-pentru-locuinta-pad-plus-lider-produs-nou-astra-asigurari-de-la-asiguratorulm-eu?utm_source=event.2parale.ro&utm_medium=d54413970&utm_campaign=2parale]Team Deals[/url].

„Pretul politei de asigurare PAD Plus Lider este de 40 euro, iar reducerea de 20 lei se face din aceasta suma. Locuinta se asigura la 40.000 euro”, se arata in anunt.

Asigurarea este incheiata pentru 12 luni si are incluse riscurile obligatorii impuse prin lege: cutremur, alunecari de teren si inundatii. Riscuri suplimentare extinse fara costuri suplimentare sunt : incendiu, trasnet, explozie, cadere de corpuri, izbire de catre vechicule, fenomene atmosferice (inclusive grindina), greutatea zapezii, avalansa, apa de conducta, furt (inclusiv acte de vandalism produse cu ocazia furtului).

Un alt broker, BizzSolutions, vinde pe site-ul [url=http://www.inzonata.ro/oferta/524-Reducere-la-toate-tipurile-de-asigurari-de-la-BizzSolutions?a_aid=4fb0ae5337f44&a_bid=582ac4cc]InZonaTa[/url] polite cu reduceri de pana la 25% la asigurarea obligatorie a locuintei,  RCA, Casco, asigurarea de calatorie, medicala si malpraxis.

Astfel, se ofera o reducere de 10-20%  la polita pentru locuinta Astra Pad Plus Lider cu asigurare de bunuri si asigurare de accident gratuite. Reducere de 10% intalnim si la RCA, malpraxis si asigurarea medicala.

Brokerul ofera un discount de 5% la Casco si de 25% la asigurarea de calatorie in strainatate.

Contactat de DailyBusiness.ro a precizat ca clientii isi pot alege sa incheie RCA-ul la una dintre companiile partenere, insa celelalte asigurari sunt oferite numai la Astra.

Clientii trebuie sa retina ca plata voucherului nu echivaleaza cu validarea politei de asigurare, fiind necesar sa ia legatura cu brokerul, conform datelor din anunturi.

[url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-new-media/era-cupoanelor-digitale-goana-dupa-chilipiruri-dubleaza-piata-site-urilor-de-reduceri-77252/]Piata cupoanelor de reduceri este inca la inceput[/url] in Romania si are o evolutie considerabila de la an la an. Ea este estimata la circa 19 milioane de euro, urmand sa se dubleze in acest an.

Primele brute subscrise de societatile de asigurari in primul trimestru al acestui an au cumulat [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/piata-asigurarilor-a-revenit-pe-crestere-dupa-3-ani-de-scadere-76768/ ]o valoare de 2,17 miliarde  de lei[/url], nivel in crestere cu 0,35% fata de perioada similara din 2011, dupa ce in ultimii trei ani piata a fost in scadere, potrivit CSA.

[b]Citeste si:[/b] [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/cum-vor-asiguratorii-sa-castige-clienti-vara-focus-pe-vanzarile-politelor-facultative-78192/ ]Cum vor asiguratorii sa castige clienti vara: Focus pe vanzarile politelor facultative[/url].