- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Ponta: Ministerul Economiei a pregatit strategiile pentru sprijinirea Alro si Oltchim

19 Jul, 17:15 • adrian.mihaltianu
Ministerul Economiei si structurile componente au pregatit strategiile necesare pentru sprijinirea companiilor Alro si Oltchim, astfel incat sa fie pastrate locurile de munca in Slatina, Ramnicu Valcea si Pitesti, a declarat joi premierul Victor Ponta.
Ponta: Ministerul Economiei a pregatit strategiile pentru sprijinirea Alro si Oltchim

„Am avut, impreuna cu ministrul Chitoiu (Daniel Chitiu, ministrul Economiei, n.r.), doua intalniri, dupa ce m-am intors de la inaugurarea celor doua segmente de autostrada, o intalnire cu cei de la Alro si o intalnire cu cei de la Oltchim. In ambele locuri sunt probleme economice, generate, in cazul Alro, de  liberalizarea si de noua legislatie privind energia, iar in cazul Oltchim sunt deja probleme istorice, care vor fi finalizate printr-un proces de privatizare care sa salveze locurile de munca”, a spus Ponta.

Acesta a adaugat ca, in ambele situatii, Ministerul Economiei si structurile sale componente au pregatit strategii pentru sprijinirea celor doua unitati economice.

„Cel mai important lucru, in ceea ce ma priveste – si de aceea am tinut sa particip la aceste intalniri – a fost garantarea sprijinului guvernamental, in limitele, evident, impuse de Comisia Europeana si de Legea privind liberalizarea pietei energiei, de asemenea, in limitele pe care le-am stabilit in acordul cu FMI si Comisia Europeana. Cel mai important lucru este [b]sa salvam locurile de munca[/b], de la Slatina, Ramnicu-Valcea si Pitesti”, a precizat premierul.

El a aratat ca daca la Alro este vorba doar de integrarea in ceea ce inseamna piata deschisa de energie, la Oltchim este un proces de privatizare, care include alte operatiuni, conversia datoriilor, utilizarea tuturor mijloacelor de sprijin legale din punct de vedere european, pentru ca Oltchim sa functioneze, pana la momentul privatizarii, dupa care, evident, dupa privatizare sa intre intr-un ciclu economic normal.