- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Primele precizari despre noul proprietar al Matache Macelaru: Actionarul din Panama vrea sa scoata firma din insolventa

16 Jul, 12:34 • traian.badulescu
Noul actionar majoritar din Panama al Principal Company, proprietarul brandului Matache Macelaru, este interesat sa sprijine compania pentru iesirea din insolventa, au declarat pentru DailyBusiness.ro reprezentantii producatorului de mezeluri.
Primele precizari despre noul proprietar al Matache Macelaru: Actionarul din Panama vrea sa scoata firma din insolventa

„Noul actionar si-a arat interesul in a sprijini demersurile companiei de iesire din starea de insolventa”, au spus reprezentantii Principal Company.

„Compania si-a exprimat deja intentia de reorganizare, in conditiile legii insolventei, motiv pentru care, in acest moment suntem intr-un proces de analiza care va duce la conturarea unei strategii care sa permita iesirea cu succes din procedura de insolventa”, au adaugat reprezentantii producatorului de mezeluri.

Avileira, firma inregistrata in Republica Panama, a cumparat 86% din compania locala Principal Company, producatorul mezelurilor Matache Macelaru, de la societatea Signus Establishment, care si-a vandut astfel intreaga participatie.

In primavara acestui an, Principal Company a intrat in procedura de insolventa, ca urmare a neplatii unor datorii catre mai multi creditori.

Compania a raportat anul trecut pierderi de 163 mil. lei (38 mil. euro), dupa profitul de 487.000 lei (132.000 euro) din 2008, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

De asemenea, cifra de afaceri a producatorului de mezeluri s-a comprimat anul trecut cu 20%, pana la 74,5 mil. lei (17 mil. euro).

Totodata, compania si-a redus si numarul de angajati, de la 490 in 2008 la 385 la finele anului trecut.