- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Provident Financial are un nou director general. Imprumuturile acordate in S1 au urcat cu 11%

24 Jul, 13:42 • adrian.mihaltianu
Provident Financial Romania a anuntat numirea lui Ivo Kalik (foto) in functia de director general al companiei, inlocuindu-l pe Russell Johnsen, care a condus activitatea locala in ultimii trei ani si jumatate.
Provident Financial are un nou director general. Imprumuturile acordate in S1 au urcat cu 11%

Ivo Kalik are o experienta de peste 15 ani in Provident si, in ultimii ani, a condus operatiunile din regiunea Guadalajara in Mexic. Inainte de activitatea din Mexic, el a ocupat diverse pozitii in departamentul de operatiuni din Provident Cehia si a condus departamentul de operatiuni din Slovacia la momentul extinderii Provident pe aceasta piata. Ulterior, acesta a ocupat o pozitie de conducere in cadrul aceluiasi departament din cadrul Provident Financial Marea Britanie.

Kalik s-a nascut in Cehia, are 38 de ani, este casatorit si are trei copii.

Russell Johnsen va prelua pozitia de director general al Provident Cehia si Slovacia.

[b]Intrumuturile acordate de companie au crescut cu 11% in S1[/b]

Compania de credite de consum Provident Financial Romania a inregistrat in primul semestru din acest an o crestere de 17% a numarului de clienti comparativ cu prima jumatate a lui 2011, in timp ce valoarea imprumuturilor emise a crescut cu 11%.

Astfel, compania a emis in prima jumatate a acestui an imprumuturi cu o valoare totala de peste 49 milioane de euro, in timp ce veniturile companiei au atins aproape 34 milioane de euro.

Provident are peste 500.000 de clienti care au apelat la serviciile sale din 2006, de cand este prezenta pe piata locala.

„In primele sase luni din acest an am continuat sa investim in extinderea operatiunilor in zone noi si in dezvoltarea oamenilor nostri. Vom continua sa ne concentram pe o crestere sustenabila, sa acordam imprumuturi intr-un mod responsabil”, a declarat Ivo Kalik, noul director general al Provident Financial Romania.

Infrastructura teritoriala a companiei are acum peste 60 de puncte de lucru administrative, ceea ce permite acoperirea a peste 85% din populatia urbana a tarii. In prima jumatate a acestui an, Provident a deschis puncte de lucru in Baia Mare, Satu Mare, Vaslui, Miercurea Ciuc si alte orase mai mici, ca parte a unor investitii de peste 30 de milioane de euro, programate de companie pentru acest an.

Valoarea totala a investitiilor Provident in Romania a depasit 140 milioane de euro.

Provident are in prezent peste 700 de angajati (in crestere cu 17% comparativ cu iunie 2011) si colaboreaza cu circa 3.700 de agenti independenti (in crestere cu 18%).

Provident Financial Romania este parte a grupului britanic International Personal Finance (IPF), care are 2,4 milioane de clienti in cinci tari din Europa Centrala si de Est, precum si in Mexic.

IPF a anuntat pentru primul semestru din 2012 un profit brut de peste 38 de milioane de euro, valoarea imprumuturilor emise la nivel de grup depasind 497 de milioane de euro. IPF este al doilea cel mai mare angajator britanic din Europa Centrala si de Est si este una dintre cele mai puternice 250 de companii internationale listate la Bursa din Londra.

Provident Financial Romania este o institutie financiara nebancara inregistrata in Registrul General al Bancii Nationale a Romaniei si membra a Asociatiei Societatilor Financiare din Romania (ALB).