- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Provident va investi 11 mil. euro in retea si recrutare de personal, in 2008

22 Apr, 12:59 • adrian.mihaltianu
Provident Financial Romania va investi in acest an 11 milioane euro in infrastructura teritoriala si in recrutarea si pregatirea personalului, a anuntat marti compania.
Provident va investi 11 mil. euro in retea si recrutare de personal, in 2008

Compania de credite de consum si-a inaugurat, marti, sediul central din Bucuresti, care se adauga retelei Provident, ce cuprinde 8 unitati.

„Vom continua investitiile si in 2009, an la sfarsitul caruia ne asteptam sa acoperim cele mai importante orase din tara”, a spus Stephen Rice, directorul general al companiei.

„Ne vom extinde pas cu pas, deoarece ne dorim o crestere sanatoasa in Romania, o piata cu potential foarte mare”, a adaugat Stephen Rice.

Provident a anuntat ca in doi ani de prezenta pe piata romanesca, a reusit sa atraga peste 50.000 de clienti, valoarea imprumuturilor acordate pe piata locala anul trecut fiind de 12 milioane de euro.

Stephen Rice a declarat ca se asteapta ca Provident Financial Romania sa treaca pe profit in anul 2010, compania inregistrand in 2007 o pierdere de 5,4 milioane de euro.

„Pentru a putea obtine un imprumut, rata lunara a acestuia nu trebuie sa depaseasca 40% din venitul lunar al clientului”, a mai spus Rice.

Acesta a mentionat ca majoritatea clientilor au varste cuprinse intre 35-45 de ani,

Compania este specializata in acordarea de imprumuturi de valoare mica, pe termen scurt, direct la domiciuliul solicitantilor si face parte din grupul britanic International Personal Finance.

Provident si-a inceput activitatea pe piata locala in aprilie 2006, compania avand in prezent 300 de angajati si 800 de reprezentanti independenti. Pentru sfarsitul lui 2008, Provident si-a propus sa ajunga la peste 450 de angajati si circa 2.000 de reprezentanti.