- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Raiffeisen Investment: Piata de fuziuni si achizitii va scadea de trei ori anul acesta

15 Sep, 12:10 • mihaela.tudorancea
Piata de fuziuni si achizitii (M&A) va inregistra un puternic declin anul acesta, de la 6-7 miliarde de euro in 2008, la maxim 2 miliarde de euro anul acesta, a declarat Ioana Filipescu, managing director Raiffeisen Investment in cadrul unei conferinte organizate marti la Bucuresti.
Raiffeisen Investment: Piata de fuziuni si achizitii va scadea de trei ori anul acesta

„Pana in prezent anul acesta, piata a ajuns la 1,2 miliarde de euro, iar ca numar, nu cred ca au fost mai mult de 100 de tranzactii, din care maxim 10 au depasit suma de 15 milioane de euro. Piata a fost caracterizata de tranzactii mici, oportuniste”, a declarat Ioana Filipescu.

Lucrurile nu se vor schimba considerabil nici in urmatoarea perioada de timp, de-abia in urmatoarele 3-4 semestre urmand ca piata sa intre pe un trend ascendent.

Domeniile in care s-au inregistrat pana acum cele mai multe tranzactii au fost, potrivit oficialului Raiffeisen, energia, pharma, retailul si telecomul.

„Nu exista solutii salvatoare pentru aceasta piata. Solutiile nu pot produce un miracol. Lucrurile nu pot sa mearga intotdeauna din mai bine in mai bine. Vor reveni candva pe fagasul natural”, a precizat aceasta.

Declaratiile au fost facute in cadrul unei conferinte organizate de mergermarket si firma de avocatura Wolf Theiss, pe tema M&A si Private Equity in Romania.

Grupul austriac Raiffeisen controleaza in Romania companiile Raiffeisen Bank, Raiffeisen Leasing, Raiffeisen Capital & Investment, Raiffeisen Asset Management, Raiffeisen Investment Romania si Raiffeisen Banca pentru Locuinte.