- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Servicii medicale in rate: Ce credite ofera bancile

07 Jun, 18:41 • adrian.mihaltianu
Cel putin trei banci de pe piata locala au inceput sa exploateze un segment de clienti de nisa pentru care au conceput credite de nevoi personale pentru plata tratamente si proceduri medicale, efectuate in tara sau in strainatate. Aceste imprumuturi pot ajunge si pana la 100.000 de lei.
Servicii medicale in rate: Ce credite ofera bancile

Serviciile medicale tot mai costisitoare pentru romani au dus la nevoia de produse financiare dedicate, considera specialistii din domeniu.

Cel mai nou anunt a venit din partea [b]Bancii Comerciale Carpatica (BCC)[/b]. In acest caz, creditul pentru nevoi medicale este disponibil in doua variante de creditare, cu si fara ipoteca imobiliara. Suma maxima ce poate fi imprumutata este de 100.000 euro (echivalent lei), iar perioada de creditare este extinsa pana la 35 ani.

Dobanda creditului este variabila, calculata dupa formula Robor la 6 luni plus o marja de 6,20%. Aceste informatii sunt valabile in cazul variantei de accesare a creditului cu ipoteca imobiliara, iar pentru varianta de creditare fara ipoteca imobiliara, suma maxima este de 10.000 euro (echivalent lei), pe o perioada de 10 ani, iar dobanda se calculeaza in functie de Robor la 6 luni plus 9,20%.   

Si [b]OTP Bank Romania[/b] are in portofoliu un „creditul pentru sanatate”, dedicat persoanelor care au nevoie de resurse financiare pentru efectuarea unor tratamente medicale sau interventii chirurgicale. Creditul este disponibil prin intermediul clinicilor medicale partenere, atat in Bucuresti, cat si in principalele orase din tara.

OTP Bank Romania finanteaza orice procedura medicala (tratamente, chirurgie, cosmetica dentara, prelevare celule stem, etc) intreprinsa de catre clinicile private care semneaza cu banca un contract de intermediere.

Valoare creditului poate fi in intervalul 630 – 21.000 de lei, iar perioada de creditare este de maxim 4 ani.

Dobanda perceputa de OTP este formata din indicele Robor la 3 luni plus 2,12%, ajungand in prezent la 7,13%. Dobanda anuala efectiva (DAE) este de 12,60%, fiind calculata pentru perioada maxima de creditare, potrivit datelor bancii.

De asemenea, [b]Banca Comerciala Romana (BCR)[/b] a lansat, recent, creditul pentru plata unor tratamente sau proceduri la institutii medicale din tara sau din strainatate. Dobanda este fixa de 14,9% pe an.

Creditul Tonus BCR poate fi utilizat pentru plata costului unor tratamente/proceduri medicale (spre ex. interventii chirurgicale, tratamente stomatologice, transplanturi, servicii medicale oferite de maternitati, prelevare celule stem, recuperare medicala etc), efectuate de catre institutii medicale din Romania sau din strainatate, inclusiv a costului de spitalizare, efectuarea de analize medicale de laborator, achizitionarea de proteze medicale si medicamente din farmacii etc.

Creditul se acorda in lei si poate avea o valoare maxima de 44.000 de lei pe o perioada maxima de pana la 10 ani. BCR nu solicita avans si nici comision de analiza a dosarului. Venitul net minim pe care trebuie sa il realizeze clientul este de 500 lei.