Producatorii romani vor exporta, in 2009, circa 15.000 de tone de carne de pui, fata de 8.000 de tone exportate anul trecut, estimeaza Van.
El crede ca anul acesta, vor fi exportate aproximativ 5.000 de tone de preparate de carne de pui si circa 30 de milioane de oua.
„Este mai mult, comparativ cu anul trecut, dar nu atat cat ne-am dori”, a declarat presedintele UNCPR.
Ilie Van a mentionat ca principalele tari in care Romania exporta sunt Olanda si Germania.
Acesta prevede o majorare a productiei interne de carne de pui, in 2009, cu pana la 20%, pentru a atinge circa 95% din necesarul de consum de carne de pui al Romaniei, principalul motiv fiind reducerea importurilor.
„Estimam ca vom reusi sa ne marim capacitatea de productie cu pana la 15-20% anul acesta, deoarece vrem sa reducem cat mai mult posibil importurile. Reusim, in prezent, cu o productie de 290.000 tone anual, sa acoperim 75% din necesarul de consum al populatiei, restul de 110.000 de tone de carne de pui fiind procurat din import”, a mai precizat Van.
El a estimat pentru anul acesta vanzari de peste 700 milioane de euro, echivalentul a 400.000 de tone de carne de pui.