- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

UNSAR: Asigurarile necesita majorari de capital de 250-300 mil. euro in 2009

10 Mar, 12:20 • adrian.mihaltianu
Pentru ca societatile de asigurari sa fie in marja de solvabilitate in acest an, este nevoie de un aport la capital de 250-300 mil. euro in aceasta piata, a spus Cristian Constantinescu, presedintele UNSAR.
UNSAR: Asigurarile necesita majorari de capital de 250-300 mil. euro in 2009

„Si aici incep deja sa am foarte multe semne de intrebare, pentru ca banii devin pe zi ce trece mai putini si mai scumpi. Intrebarea esentiala este daca vor veni acesti bani in Romania”, a declarat reprezentantul Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare din Romania (UNSAR), la o conferinta pe tema, organizata marti la Bucuresti.

Potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), in perioada septembrie 2008 – ianuarie 2009, pe piata asigurarilor s-au facut majorari de capital de 552 milioane lei (circa 145 mil. euro).

In intreg anul 2008, valoarea infuziilor de capital a fost de aproape1 miliard de lei (circa 271 mil. euro).

„Era o suma necesara”, a subliniat Angela Toncescu, presedintele CSA, cu referire la acest subiect.

CSA „va avea grija” ca societatile de profil sa efectueze majorari de capital si va lua masuri pentru ca acestea „sa nu aiba probleme de solvabilitate”, a mai spus Toncescu.

Cristian Constantinescu, presedintele UNSAR si totodata seful companiei Allianz Tiriac, a aratat ca „piata va avea probleme” daca in 2009, din primele inregistrate nu vor putea fi acoperite obligatiile create in anii precedenti.

„Mi-e teama ca acest lucru se va intampla”, a declarat reprezentantul organizatiei.