Investitia va permite Ursus sa tripleze capacitatea de productie a fabricii la peste 60 mil. hectolitri.
Proiectul de investitie are ca scop cresterea capacitatii totale in toate sectiile fabricii, incluzand o noua sectie de fierbere, tancuri de fermentare, filtrare si stocare, precum si un nou depozit pentru produsul finit.
Costul total include, de asemenea, modernizarea infrastructurii din incinta fabricii de bere, precum si o statie de tratare a apelor uzate, se mentioneaza in comunicat. Investitia include, de asemenea, deschiderea unei noi linii de ambalare la sticle de plastic (PET).
„Unul dintre beneficiile majore ale modernizarii fabricii de bere din Timisoara va fi reducerea consumului de resurse (apa, energie etc.), in concordanta cu strategia de dezvoltare durabila a Ursus Breweries”, a declarat Dragos Hopulele, directorul fabricii de bere din Timisoara.
Aceasta fabrica a fost achizitionata de SABMiller plc in 2001 si are in prezent o capacitate saptamanala de productie de 21.000 hl si peste 200 de angajati. Investitiile realizate pana in prezent de Ursus Breweries in fabrica de bere din Timisoara depasesc 16 milioane dolari.
Ursus Breweries, subsidiara a SABMiller, este al doilea producator de bere din Romania, cu o cota de piata de 24%, potrivit companiei de cercetari de piata MEMRB.
Ursus Breweries are patru fabrici de bere, in Cluj-Napoca, Timisoara, Buzau si Brasov si peste 1.300 de angajati. Marcile companiei sunt Peroni Nastro Azzurro, Ursus, Timisoreana, Cuicas, Stejar si Pilsner Urquell.