- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro

Valvis: Lactalis ne-a cumparat divizia de lactate pentru productia ecologica

21 Apr, 12:35 • traian.badulescu
Fondatorul brand-urilor Dorna, Jean Valvis, a explicat pentru DailyBusiness de ce francezii de la Lactalis, al doilea producator de lactate din lume si primul pe plan european, au ales sa cumpere divizia din domeniu a grupului pe care l-a fondat.
Valvis: Lactalis ne-a cumparat divizia de lactate pentru productia ecologica

„Grupul Lactalis a inteles potentialul urias din agricultura ecologica a Romaniei. Produsele ecologice inregistreaza cresteri anuale de 20-30%, spre deosebire de sectorul produselor conventionale, care creste cu doar 1-2% de la an la an”, a declarat Jean Valvis.

Acesta a mentionat ca a vazut potentialul de crestere al produselor ecologice inca din anul 2000, cand lucra pentru certificarea primului produs de acest tip in regiunea Dorna.

Conceptul de produse ecologice se bazeaza pe hranirea animalelor cu plante fara ingrasaminte si pesticide. In plus, animalele nu sunt injectate cu steroizi sau alte medicamente, spune Valvis.

Potrivit acestuia, desi produsele lactate ecologice sunt mai scumpe, acestea sunt preferate de circa 10% dintre consumatori la nivel european.

In ceea ce priveste planurile sale viitoare, Jean Valvis a spus ca vrea sa investeasca in domeniul energiei. Omul de afaceri are in vedere realizarea unui mix de energie din surse eoliene si solare, in unitati de productie cu o capacitate totala cuprinsa intre 100-200 MW.

Potrivit unor date din piata, investitia medie pentru 1MW de energie eoliana instalat se ridica intre 1,2 si 1,5 milioane euro.