- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

2009 va aduce fuziuni si aliante intre companiile mici de outsourcing

17 Nov, 12:17 • emanuel.ceciu
Companiile de outsourcing ar putea sa recurga la fuziuni sau aliante in perioade de fluctuatii economice, pentru a acoperi zone mai extinse si a oferi o gama mai larga de servicii, a spus pentru DailyBusiness.ro Roberto Montandon, director de dezvoltare al companiei britanice de outsourcing XL World, care activeaza si in Romania.
2009 va aduce fuziuni si aliante intre companiile mici de outsourcing

„E dificil de estimat evolutia pietei internationale. Probabil vom asista la fuziuni intre diferitii furnizori de servicii, atat la nivelul unor companii cum ar fi cele de calibru foarte mare (HP-EDS) dar mai ales la nivelul companiilor mai mici, care vor incerca fuziuni pentru a putea acoperi zone geografice mai extinse si o oferta de servicii mai larga”, este de parere Montandon.

Compania britanica de outsourcing XL World isi pastreaza estimarile de afaceri in Romania la 10 mil. euro pentru 2008, in crestere de la 6,5 mil. euro in 2007.

„Observam un efect dublu si contradictoriu al dificultatilor economice recente. Pe de o parte, a face outsourcing intr-o perioada de criza poate insemna un instrument bun pentru reducerea costurilor. Pe de alta parte, efectele crizei se vad in in cresterea ratei de somaj ceea ce duce la o politica mai atenta a guvernelor spre a mentine si crea locuri de munca in tarile respective (si deci sunt sustinute companiile care creaza locuri de munca local)”, a declarat Montandon.

In Romania, oficialul companiei a subliniat ca XL World continua sa primeasca un volum de cereri semnificativ din partea unor tari precum Franta, Marea Britanie, Italia sau Germania.

„De asemenea, observam si un interes sporit al companiilor indiene de a incheia aliante si achizitii cu furnizori din Romania pentru a putea pune in valoare capacitatile multilingvistice locale”, a spus Montandon.

Acesta a precizat ca va da in functiune un nou centru de servicii, in afara Romaniei, care va deveni functional din ianuarie 2009 si va avea 200 de persoane angajate anul viitor.

„De asemenea, la nivel comercial, am luat diferite actiuni pentru intensificarea vanzarilor. La nivel operativ, lucram pentru dezvoltarea proiectelor existente si pentru certificarea companiei pe diferite aspecte ale activitatii desfasurate (calitate sau tehnologie)”, a spus Roberto Montandon.

Resurse suplimentare: XL World estimeaza afaceri de 10 mil. euro in Romania