Internet/New Media

Achizitie pe piata locala de software: Novensys cumpara divizia de Microsoft Dynamics a unui concurent

19 Jan, 13:50 • cristian.lacraru
Novensys, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala desoftware, a achizitionat divizia de Microsoft Dynamics NAV a concurentilor de la Ager Solution.
Achizitie pe piata locala de software: Novensys cumpara divizia de Microsoft Dynamics a unui concurent

Practic, cei la Novensys vor prelua echipa de 17 oameni de implementare si 4 oameni de vanzari, precum si cei 50 de clienti ai diviziei Microsoft Dynamics a Ager. Potrivit lui Cezar Golumbeanu (foto), CEO-ul si presedintele board-ului Novensys, tranzactia a inclus cash si „alte intelegeri”. Acesta a specificat, insa, ca Ager sau actionarii sai nu vor deveni actionari ai Novensys.

Despre motivele care au stat la baza acestei achizitii, Golumbeanu spune ca divizia Ager contribuie la consolidarea imaginii Novensys pe plan extern. Si asta pentru ca „aici Ager statea mai bine”. 

„Au avut o politica de facut parteneriate la nivel international, iar peste 80% dintre implementarile cu care a venit Ager sunt pentru multinationale”, explica seful Novensys.

Divizia achizitionata a inregistrat in 2011 venituri de aproximativ 1 milion de euro (reprezentand 60% din business-ul Ager), iar Novensys isi propune pentru acest an venituri de 2,5 milioane de euro din proiecte Microsoft Dynamics.

Cu aceasta achizitie, Novensys estimeaza ca va avea o cota de 50-52% pe piata solutiilor de business Microsoft.

Novensys este unul dintre cei mai mari integratori de solutii software din Romania. Compania a inregistrat in 2011 o cifra de afaceri de aproximativ 28 de milioane de euro, in crestere fata de cifra de 21 de milioane de euro inregistrata in 2010. Peste 90% din afacerile Novensys au fost inregistrate in sectorul privat. Pentru acest an, compania isi propune afaceri „spre 40 de milioane de euro”, potrivit lui Cezar Golumbeanu.