- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Afectati de criza, italienii de la Telsey au renuntat la angajari in Romania

26 Mar, 12:58 • emanuel.ceciu
Compania italiana Telsey Telecommunications, furnizor de echipamente si solutii de acces la retele broadband si solutii "home networking", nu a angajat pana in prezent nicio persoana in Romania, desi in anul 2007 anunta ca in scurt timp va deschide un birou regional cu cateva zeci de angajati ce vor coordona activitatile companiei in Romania, Moldova si Bulgaria.
Afectati de criza, italienii de la Telsey au renuntat la angajari in Romania

„In Romania nu am reusit sa angajam pe nimeni pana in prezent, intrucat anul trecut a fost foarte dificil sa gasim oameni buni. Am decis astfel sa amanam angajarile, impreuna cu partenerii nostri locali, deoarece acestia acopera mare parte din activitatile pe care le-ar realiza un birou local al Telsey in Romania”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Miodrag Sundic, managing director al companiei italiene.

Acesta a subliniat ca cel putin prima parte a anului 2009 o va aborda cu prudenta marita, din cauza crizei economice internationale, si ca sunt foarte putine posibilitati sa angajeze oameni in Romania in primul semestru al anului.

In lipsa unui birou regional si al angajatilor proprii, Telsey si-a extins in schimb numarul de parteneri de distributie. Daca initial compania italiana avea contract de distributie locala doar cu Genesys, in prezent Telsey distribuie si prin Romsys, Krugel si Brahms.

In ceea ce priveste criza economica, seful Telsey admite ca segmentul de retelistica pentru segmentul enterprise este afectat negativ, dar observa o crestere a cererii din partea operatorilor telecom pentru produse de date, voce si Internet.

„Observam o incetinire a afacerilor companiei pe segmentul de produse de retelistica pentru companii mari (enterprise networking business – in original). Criza afecteaza toate tarile din regiune, este dificil sa nominalizez daca Romania este sau nu cea mai afectata”, a spus Sundic.

„Un alt semn al crizei l-am simtit in cadrul targului CeBIT unde am fost prezenti. Daca in anii precedenti eram inconjurati de concurenti, acum nu am vazut decat cativa, restul preferand probabil sa economiseasca. Pe de alta parte, observam o crestere a cererii pe segmentul de date si Internet, precum si video. Se pare ca oamenii nu renunta nici cand este criza la a se uita la TV si a naviga pe net”, a mai spus seful Telsey Telecommunications.

Intrebat ce venituri estimeaza ca va genera compania in 2009, oficialul companiei a raspuns evaziv.

„Ne asteptam ca anul curent sa fie unul dificil dar, pe de alta parte, si unul bun pentru ca partenerii si clientii nostri sa investeasca, deoarece criza economica nu va dura o vesnicie. Concurenta va fi mai puternica decat de obicei, toti lupam sa supravietuim”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Miodrag Sundic.

Telsey nu a oferit informatii despre veniturile generate in 2007 sau 2008. In 2006, compania a realizat afaceri de 115 mil. $ la nivel global. Telsey are ca tinta operatorii telecom, de Internet si de cablu TV, carora le furnizeaza echipamente specifice (switch-uri, routere etc).