- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Altex s-a inteles cu Fujitsu Siemens sa \”sara\” peste distribuitorii intermediari de laptop-uri

18 Sep, 13:04 • emanuel.ceciu
Lantul de magazine de retail IT, electronice si electrocasnice Altex Romania a incheiat un parteneriat direct cu Fujitsu Siemens Computers, in urma caruia oficialii retailerului se asteapta ca vanzarile de computere ale producatorului nipon de computere sa creasca in cadrul magazinelor Altex si Media Galaxy cu 300%.
Altex s-a inteles cu Fujitsu Siemens sa \sara\ peste distribuitorii intermediari de laptop-uri

Pana in prezent, Altex achizitiona produsele Fujitsu de la distribuitori. Dupa incheierea parteneriatului direct, Altex va prelua produse direct de la reprezentanta Fujitsu din Romania.

Valoarea vanzarilor de computere Fujitsu Siemens Computers va atinge 7 mil. euro in perioada octombrie 2008 – martie 2009.

„Suntem lideri de piata pe segmentul de vanzari de laptop-uri catre consumer, cu o cota de peste 25%. In 2008 estimam ca vom vinde 60.000 de laptop-uri, circa 10.000 dintre acestea urmand sa fie Fujitsu Siemens”, a declarat Dan Ostahie, presedinte si fondator Altex.

„Acest parteneriat inseamna o gama mai larga de produse Fujitsu Siemens in cadrul Altex Romania, in special produse de nisa, mai scumpe, pe care distribuitorii nu le preiau din cauza riscurilor de a nu se vinde. De asemenea, vom putea prelua comenzile direct de la Fujitsu Siemens, si nu prin intermediari”, a explicat Ostahie.

Pentru 2008, oficialii Altex estimeaza ca vanzarile de notebook-uri se vor tripla fata de 2007, in timp ce vanzarile de desktop-uri se vor reduce cu 10-12%.

„In 2007, vanzarile de laptop-uri reprezentau circa 25% din desktop-uri. In 2008, vanzarile de laptop-uri le vor egala sau chiar depasi pe cele de desktop-uri. Cele mai cautate laptop-uri sunt cele cu preturi de circa 1.500 de lei, acestea reprezentand 60% din notebook-urile comercializate de Altex”, a declarat Ostahie.

Preturile laptop-urilor au scazut in 2008 in medie cu 30%, oficialii Altex precizand insa ca in 2009 acestea se vor reduce cu doar 10%, in special pe segmentul de notebook-uri mai scumpe, de business.

Principalii concurenti ai Altex sunt Flamingo International, Depozitul de Calculatoare, K Tech Electronics sau eMag.ro, in timp ce concurentii Fujitsu Siemens Computers pe piata locala sunt HP, Dell sau Acer.