- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Ascenta, divizie a Softwin: Am redus cu 20% numarul de angajati

28 Sep, 12:05 • mihaela.tudorancea
Compania Ascenta, divizia de consultanta si servicii IT a grupului Softwin, si-a redus cu 20% numarul de angajati in 2009, ca urmare a 'noii strategii de business, care a inclus si o repozitionare din punct de vedere al echipei, atat in zona comerciala, cat si tehnica', au declarat pentru DailyBusiness.ro reprezentantii companiei.
Ascenta, divizie a Softwin: Am redus cu 20% numarul de angajati

„Peste tot in lume, in tarile afectate de criza, dar si in Romania, criza a dus la modificarea prioritatilor pietei, ceea ce se traduce in faptul ca nevoile din 2009 ale pietei nu coincid cu nevoile din 2008. Aceste modificari nu sunt pe termen scurt, nu credem ca piata va reveni la acelasi tipar ca in 2008 sau 2007, ci ele se vor mentine in urmatorii ani„, a declarat Florian Enea, director general Ascenta.

La inceputul acestui an, divizia Softwin avea aproximativ 100 de salariati.

Modificarile in piata ‘cererii’ au condus la o regandire a ofertei de solutii si servicii Ascenta si crearea unui nucleu de specialisti seniori pentru acest nou portofoliu, au precizat reprezentantii companiei. „Ca urmare, se vad deja efecte pozitive pentru evolutia viitoare a businessului, fapt ce pe viitor va conduce la o crestere constanta si implicit la cresterea echipei”, a declarat Enea.

Lipsa de proiecte noi, sau modificarea cerintelor pe diverse segmente, au dus la concedieri si pe piata de jocuri, unde mai multi angajati, specializati pe zona IT, au fost inlocuiti.