- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Asesoft cumpara cu 2 mil. euro jumatate din Combox Delivery

01 Apr, 10:45 • emanuel.ceciu
Distribuitorul IT Asesoft Distribution continua procesul de achizitii prin cumpararea, cu 2 mil. euro, a 50% din compania autohtona de distributie periferice IT, media si componente Combox Delivery.
Asesoft cumpara cu 2 mil. euro jumatate din Combox Delivery

„Acum, ca ni s-a deschis apetitul pentru achizitii, poate o sa continuam acest proces. Ramane insa de vazut. Oricum, intreaga tranzactie de fata s-a ridicat la 2 mil. euro”, a declarat pentru DailyBusiness Iulian Stanciu, director general Asesoft Distribution.

El a precizat ca Asesoft a optat pentru achizitia companiei Combox Delivery deoarece aceasta se axeaza pe distributia de accesorii, segment care in prezent nu este complet acoperit de Asesoft.

„Marja de profit pe segmentul de accesorii este de circa 10% in prezent, in timp ce pe distributia IT, in general, este de doar 2-3%. Accesoriile reprezinta viitorul”, a mai spus Stanciu.

In prezent, actionariatul companiei este impartit in mod egal intre Asesoft si Vlad Dumitru, director general al Combox Delivery.

„Asocierea cu Asesoft Distribution inseamna pentru Combox Delivery o asezare pe o structura optimizata de cost si accesul la o baza de clienti mult mai extinsa”, a declarat Vlad Dumitru.

„Accesul la un set de resurse importante pe care Asesoft Distribution il poate aloca spre Combox va duce pe termen lung la o rata mult superioara ritmului actual de crestere”, a adaugat directorul general Combox Delivery.

Pana in toamna, procesul de integrare dintre cele doua companii va fi finalizat. „Avand in vedere similitudinile la nivel de model de business si segmentul de produse foarte apropiate, ne propunem un timp de integrare operational intre 3 si 6 luni de la finalizarea tranzactiei”, a declarat Razvan Ziemba, director executiv Asesoft Distribution.

Combox Delivery va actiona in continuare ca o entitate independenta, conducerea afacerii fiind asigurata de echipa actuala de management. Asesoft Distribution si Combox Delivery vor actiona la nivel operational pentru integrarea platformelor si, in acelasi timp, pentru dezvoltarea oportunitatilor comune.

Ambele companii pastreaza, pentru moment, estimarile legate de cresterile anuntate pentru acest an, de 135 milioane $ pentru Asesoft Distribution si, respectiv, 9 milioane $ pentru Combox Delivery.