- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Asesoft Distribution: Vanzarile au stagnat in primele 5 luni din 2009

22 Jun, 09:54 • mihaela.tudorancea
Vanzarile Asesoft Distribution, unul dintre principalii jucatori care activeaza pe piata locala de distributie IT, au ramas in primele 5 luni din 2009 la acelasi nivel ca anul trecut, in conditiile in care piata a suferit scaderi de 40-50%, potrivit reprezentantilor companiei.
Asesoft Distribution: Vanzarile au stagnat in primele 5 luni din 2009

„Piata a scazut cu 40-50%. Au mai disparut din distribuitorii de pe piata”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Iulian Stanciu, director general Asesoft Distribution.

„Noi ne-am pastrat acelasi nivel ca anul trecut, ajutati fiind si de contractele pe care le-am preluat (la sfarsitul lunii martie – n.r.) de la Flamingo International. Cea mai buna luna pentru vanzari a fost, in mod surprinzator, luna mai”, a adaugat Stanciu.

Compania a raportat cresteri de 22% in 2008, fata de 2007, ajungand la 127 milioane de dolari (105 milioane euro), si estimeaza afaceri de 130 milioane de dolari in 2009.

Retailerul de produse IT&C, electronice si electrocasnice Flamingo International a cedat in urma cu cateva luni, catre Assesoft Distribution, mai multe contracte de distributie indirecta. Aceste contracte au adus anul trecut companiei Flamingo circa 15% din venituri, echivalentul a 30,4 milioane euro.

Asesoft Distribution a preluat 51% din actiunile eMag, cel mai mare retailer online din Romania, cele doua companii urmand sa activeze in continuare separat pe piata. La momentul respectiv s-a precizat ca Asesoft a facut un credit bancar pentru incheierea tranzactiei. Oficialii celor doua companii implicate in tranzactie nu au oferit informatii privind valoarea acesteia.

„Emag-ul sta bine. Rezultatele lui sunt mult mai bune decat ma asteptam. Nu s-a schimbat nimic in conducerea companiei, Bogdan Vlad ramanand director general si Radu Apostolescu director de marketing. S-au mai facut chiar cateva angajari la emag”, a adaugat Iulian Stanciu.

eMag a inregistrat in 2008 afaceri de circa 70-80 milioane euro, desi initial estimase circa 110 milioane euro, iar in 2007 compania a generat profit net de 0,6 milioane euro. Asesoft Distribution a inregistrat anul trecut afaceri de 127 milioane dolari (105 milioane euro).