- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Asus Romania va lansa Eee PC-ul cu ecran tactil si GPS

26 May, 16:10 • mihaela.tudorancea
Asus Romania, filiala locala a producatorului taiwanez de PC-uri, va lansa pe piata din Romania, in trimestrul trei al acestui an, un netbook Eee PC cu ecran tactil si pivotant, dotat totodata si cu functie GPS.
Asus Romania va lansa Eee PC-ul cu ecran tactil si GPS

Netbook-ul Eee PC T91, cu ecran tactil, va cantari 1,1 kg, va avea un ecran de 8,9 inch, cu posibilitate de pivotare, dispus cu 3G si va fi prevazut cu GPS. „Piata se orienteaza spre astfel de produse”, a precizat Ciprian Donciu, sales & marketing director al Asus Romania.

Asus Romania a prezentat astazi noua serie de Eee PC numita Seashell si noua serie de laptopuri Asus U, disponibila pe piata din vara acestui an.

„Am lansat o gama completa de laptopuri Asus U. De la laptopuri de 12 inch pana la 17 inch. De la configuratii AMD, Intel. Sunt in jur de 60 de variante pentru gama Asus U”, precizeaza Donciu. Seria U integreaza sistemul Express Gate care permite utilizatorilor sa acceseze in doar 8 secunde de la pornire, in functie de configuratie si de modul de utilizare, o gama de aplicatii, precum programe de mesagerie instant, un utilitar multimedia sau un navigator de Internet.

Totodata, integreaza si tehnologia All Light care adapteaza luminozitatea ecranului in functie de un senzor si ilumineaza padul interactiv, pentru anumite modele, si tastatura. Preturile laptopurilor din seria Asus U nu au fost inca facute publice.

In ceea ce priveste netbook-urile Eee PC, pe piata exista deja lansate 20 de modele.

„Pana acum am avut gama completa de la 7 inch, 9 inch, 10 inch, si vor aparea si de 12 inch. De asemenea, designul s-a schimbat. Si performantele lor. Au memorie RAM de la 1 la 2 GB, iar memoria hard disk-ului de la 160 la 250 GB. Prime netbook-uri Eee PC au avut memorie SSD, ceea ce inseamna ca permiteau un acces al memoriei mai rapid, dar se punea mai putin accent pe volum. Experienta din piata ne-a spus insa ca utilizatorii isi doresc sa aiba mult content, poze, filme stocate pe netbook si atunci nu mai erau suficienti cei de la 32 la 64 GB alocati de catre memoria SSD”, a explicat Donciu.

In plus, din noua serie Eee PC face parte si modelul 1005 HA, a carui baterie tine pana la 10 ore si jumatate, potrivit specificatiilor producatorului. Acest model va fi in magazine din vara, la circa 1.700 lei. Versiunea a carei baterie tine 8 ore si jumatate va fi disponibila la circa 1.600 de lei.