- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Internet/New Media

Best Distribution a vandut in cateva ore peste 2.000 de jocuri ale add-on-ului World of Warcraft

13 Nov, 10:30 • emanuel.ceciu
Lansarea add-on-ului World of Warcraft - Wrath of the Lich King (WotLK) a inregistrat in noaptea de miercuri spre joi vanzari de peste 2.000 de bucati, oficialii Best Distribution, compania ce distribuie jocul in Romania estimand ca se vor comercializa pana la finele anului circa 28.000 de copii ale jocului.
Best Distribution a vandut in cateva ore peste 2.000 de jocuri ale add-on-ului World of Warcraft

„Am actualizat datele privind numarul de conturi active WoW in Romania si am constatat ca in prezent sunt circa 35.000 de jucatori ce platesc lunar abonamentul. Estimam ca pana la finele anului circa 80% dintre acestia vor achizitiona add-on-ul”, a declarat pentru DailyBusiness.ro Razvan Amzu, director de achizitii la Best Distribution.

La un pret de 140 de lei/produs, daca estimarile celor de la Best Distribution se vor adeveri, acestia vor genera venituri de 3,9 mil. lei ( circa 1,1 mil. euro).

Piata jocurilor video, neafectata de fluctuatiile economice

„Criza financiara, resimtita in special pe segmentele bancare, imobiliare sau auto nu afecteaza deloc piata jocurilor video. Ba chiar din contra – entertainmentul se muta in casele oamenilor, acestia nemaiavand bani de exemplu sa iasa din tara, cumpara in schimb jocuri, filme sau carti”, este de parere Andreea Allardin, general manager Best Distribution.

Aceasta a precizat ca cele mai multe venituri provin in prezent din lantul de retail Diverta, dar printre alti clienti importanti ai distribuitorului de jocuri se numara Altex, Domo sau Flamingo.

[img=9][/img]

„Incercam sa extindem numarul de clienti si parteneri. Astfel, incercam sa introducem jocuri si in benzinariile Mall sau in aeroporturi. Acum o luna am inceput parteneriatul cu Metro”, a mai spus Allardin.

8% din veniturile Best Distribution vor proveni in 2008 din online

Best Distribution estimeaza ca in 2008 va genera venituri de circa 6,2 mil. euro, in crestere cu circa 54% fata de 2007. Circa 8% din venituri vor proveni din online, in crestere cu 3 puncte procentuale fata de anul precedent.

Compania va investi peste 20.000 euro in relansarea site-ului BestDistribution.ro, care va fi finalizat pana la finalul lui 2008.